Французи хапсили полуголе терористе!

Портпарол Владе Француске Стефан Лефол саопштио је данас да је полицијска рација у париском предграђу Сен-Дени окончана послије седам часова.

Свијет 18.11.2015 | 13:00
Французи хапсили полуголе терористе!

Званичници су раније рекли да је ухапшено седам особа, док су погинуле најмање двије, укључујући жену која се разнијела експлозивом. Повријеђено је неколико полицајаца.

Лефол се обратио новинарима у Јелисејској палати, послије састанка предсједничког кабинета, пренио је АП.

Иако и даље нема званичне потврде у вези главне мете акције, организатора терористичког напада - Абделхамида Абауда, медији преносе да је управо он на фотографијама последњег хапшења.

Француска полиција ухапсила је и последњег осумњиченог за напад, који се крио у стану у париском предграђу Сен Дени, каже Блиц. Извела ге је полуголог из зграде.

Осумњичени на себи није имао доњи веш.

Његов идентитет још није објављен, али раније је наведено да би у стану могли да се крију "мозак операције" Абделхамид Абауд и главни осумњичени извршилац Салах Абдеслам.

Новинари који се налазе на лицу мјеста јавили су да су чули пуцањ прије посљедњег хапшења.

На улици испред зграде чула се снажна детонација у тренутку када су вршена хапшења, а читавим крајем одјекује звук полицијских сирена.

Званичници су раније рекли да се једна жена разнијела експлозивом и да је један мушкарац погинуо у окршају са полицијом. Лакше је повријеђено пет припадника снага реда.

Француски предсједник Франсоа Оланд рекао је данас да је циљ рације у париском предграђу Сен Дени било "неутралисање терориста који су били повезани са починиоцима ужасних злочина " у Паризу.

Он је у обраћању на скупштини француских градоначелника рекао да је полиција извршила рацију под "ужасним околностима".

Оланд је поновио ранију поруку да је Француска у рату са милитантима "Исламске државе", пренио је Би-Би-Си.

Француски предсједник похвалио је становнике Сен Денија на показаној храбрости и миру током полицијске операције.

Званичници су у међувремену објавили да је идентификовано свих 129 жртава терористичких напада у Паризу .

На друштвеним медијима објављени су снимци рација на којима се може чути пуцњава.

 

 

 

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

18.11.2015 06:44

Како лазу И клевецу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

клп

18.11.2015 11:22

Бивша жена првог осумњиченог каже да је главни организатор пио вотку,пиво,пушио хашиш,да је крао,када је био млад запалио породичну кућу,да није ишао у џамију.Вест из Блица.

Name

Драган

18.11.2015 06:50

Код нас би добили село, у којем ни полиција не би могла да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање над питањима

18.11.2015 08:47

Прво се треба поставити питање,ко је створио Бин Ладена,Исил,ко је исте уцио,наорузавао,сурадјивао и наорузавао.Ко је без дозволе УН-а русио Хусеина какав год био,био је боље ријесење од садасњег...исто вази и за Гадафија,Асада.Ти људи су у тим дрзавама зивели добро,плате одлицне,богати били а сад бјезе и стварају тзв западњацима узасне и велике проблеме.Ко је зато све крив ???Сад истог момента да Путин удари јос јаце по ИСИЛ-у ,да их све унисти,тзв западна пропаганда це устати на све цетири ноге и лазима нападати Путина,али це тихо бити и без одговора бити на узрок свега. Иста та тзв западна демокрација це тихо бити кад они русе ,пале,убијају јер тоБозе то је у интересу демокрације ,то сто то све раде насилно и без правне подлоге,то се њих не тице. Јели демокрација кад убијес неколико милијона Индијанаца,Вијетнамаца,Хирошима,Ирацана,Палестинаца и да не набрајам све остало,све је то тероризам и злоцин?Инаце свако нормалан је узаснут са овим сликама,нико нормалан немозе подрзати терор било какве врсте и зато треба Путина предлозити за Нобелову награду и сурадјивати с њима не истог поткопавати и нападати Западњаци никако да себе упитају,засто нам је требало русење Хусеина,Гадафија,Асада и дали су имали право на то,дали смо имали дозолу УН-а и дали би било избјеглица и терориста и ко је створио и ствара ИСИЛ,наорузава???Једино Путин ради исправан посао.Сви остали су лицемјери и нељуди. Јос страсније је кад и сви нованираи свијета,јавна гласила,политицари осим Путина не говоре о узроку и правом кривцу за све ово,а кривац је сваком дјетету познат. Страсно је то сто нико не говори о узроку и главном и одговорном кривцу,вец исте потпомазу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

18.11.2015 09:11

Узрок свега тога сто си набројао је највеца пљацка у истори цовјецанства.

Name

брцко

18.11.2015 09:14

Да је паметан да се докопа Маоце ту мирно зиве имају подрску бих власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

18.11.2015 10:11

То су им Амери изабрали резерват цувају И обуцавају их!

Name

Босанац

18.11.2015 10:45

Стварно убисте с том Маочом, пола државе не смије ноћу да заспе... Отиђи па се сам увјери ко су, немој ко моја баба да вјерујеш у сваки трач. Да су оно што људи мисле (у шта су их политичари/лопови убједили), Американци би их покупили у пола ноћи, нико за њих не би знао...

Name

јх

18.11.2015 11:15

Друга слика ,го човек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре свима

18.11.2015 14:13

Кад могу легитмисати сваког ко изгледа као криминалац или наркоман или алкохолицар или бескуцник, у ово модерно доба треба легитимисати ко изгледа другације са поткресаним хлацама и брадом или обуцене у нацистицке униформе или све оне који својим облацењем и "фолклором" асоцирају на екстремисте, забранити да навијаци на утакмице носе дуксерице и мараме које крију лице итд... Јер то је једноствано посљедица 21.вијека и треба то прихватити као стварност, као сто смо прихватили нову технологију... Е онда це бити мање зла, мада се зло не мозе никада искоријенити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.11.2015 16:00

Французи воле голе задњице да виде чак и онда када у име ДЕМОНократије гологузе муслиманске терористе хапсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

19.11.2015 06:35

Суцут свим зртвама у Паризу,АЛ ова завјера је много провидна .

ОДГОВОРИТЕ