Роџер није дозволио Нолету вођство у међусобним дуелима!

Дуго се чекало да Новак Ђоковић превазиђе Роџера Федерера по броју победа у међусобним дуелима. До тога ипак није дошло на завршном Мастерсу у Лондону, јер је Швајцарац у 2. колу групе Стан Смит победио са 7:5, 6:2. Новак још није обезбедио полуфинале, за које ће играти против Томаша Бердиха у четвртак.

Тенис 17.11.2015 | 23:00
Роџер није дозволио Нолету вођство у међусобним дуелима!

Великани тениса остварили су по 21 победу до овог сусрета, а Новак је имао прилику да поведе против највећег ривала. Меч је био чак седми међусобни дуел у сезони, Новак је побеђивао у Индијан Велсу, Риму, Вимблдону и УС Опену, Роџер је славио у Дубаију и Синсинатију, турниру који недостаје Новаку у ризници најважнијих трофеја уз Ролан Гарос.

Други сет: Новак вратио брејк, па опет посустао

Од првих осам поена у другом сету, Новак је освојио само један, па је било очигледно како је на њега утицао епилог првог дела игре. При 0:40 у другом гему Федерер је имао три брејк шансе, па је морало да се ризикује са сервисом, што је донело резултат два пута.

Требало је показати снагу кад је најтеже, Новак је и то успео експресним враћањем брејка за 1:2. Колико је било напето, показали су његови тренери Борис Бекер и Маријан Вајда, пошто су устали јер нису више могли да са седишта прате окршај.

Швајцарац се ипак вратио у стари темпо сервиса, затим је и дозволио Новаку да узме тек један поен. Грешио је "број 1", нарочито при бекхенду, који је Роџера служио за нови брејк и 2:4. Одмахивао је Новак у неверици главом, а онда и остао без учинка за 2:5. Последњи трзаји били су краткотрајни, друга меч лопта била је тријумфална Федереру после 77 минута борбе. Новаку преостаје да победи Бердиха и прође у полуфинале како би избегао калкулације.

Први сет: Федерер у последњем гему направио брејк за освајање сета

После спектакуларног уласка играча уз расвету и овације публике, дуго је трајало загревање, па су и навијачи били нестрпљиви. Први је при сервису био Федерер, у свом стилу је одмах излазио на мрежу у жељи да скрати размену, па је рано и дошао до атрактивног поена за 30:15. Било је и грешака, деловала је и Мирка Федерер нервозно у публици када је Новак изборио брејк шансу, али је много бољи сервис пресудио за крај гема.

Ђоковић је сигурно одржао сервис за изједначење, било је очигледно и да је публика на Федереровој страни, што је Швајцарца охрабрило. У трећем гему одржао је предност, још сигурнијом игром него на самом старту дуела.

Мало је недостајало да Ђоковић изједначи без изгубљеног поена, потпуно је контролисао игру и једину грешку направио је аутом при 40:0, али није довео у питање освајање гема. Касније је побољшао ритерн при 2:2, што ипак није било довољно за брејк шансу.

Како се високо одржавао проценат првог сервиса, није било нових прилика за брејк које би промениле ток меча, па је све деловало као да ће се гледати тај-брејк. У том ритму меч је и био до 5:6, када је на сервису био Новак.

Кад је било најважније, квалитет сервиса је опао и додатно је нервозу уносила подршка публике Швајцарцу, који је изборио брејк шансу при 30:40. Натеран је на грешку при размени за освајање сета, а онда је уследио ас Ђоковића. Ипак, то није било довољно, јер је трећи тенисер света ипак другу прилику искористио.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фöр

18.11.2015 04:55

Препотентно од Дјоковица.

ОДГОВОРИТЕ