Новак добио 15 сетова са 6:1 или 6:0 против Топ 10!

Новак Ђоковић тренутно нема конкуренцију у свету тениса, а то показују и резултати из ове године.

Тенис 18.11.2015 | 17:00
Новак добио 15 сетова са 6:1 или 6:0 против Топ 10!

Ђоковић је у недељу започео одбрану титуле на Завршном Мастерсу у Лондону убедљивом победом над Кеијем Нишикоријем – 6:1, 6:1.

Српски тенисер тако је освојио 15 сетова против Топ10 играча у којима је противницима препустио један или ниједан гем!

Ове сезоне Ђоковићева омиљена жртва је Енди Мари којем је два пута делио ’кромпир’ и два пута га добијао резултатом 6:1. Стана Вавринку и Марина Чилића по једном је добијао са 6:1, а по два пута по 6:0, док је су Рафаел Надал и Томаш Бердих по једном били кажњени оваквим резултатима.

Јапанац је са два изгубљена сета у којима је узео само по гем покварио досадашњи учинак, па тако има три изгубљена сета резултатом 6:1 од Новака.

Такође, тријумфом над Нишикоријем остварио је 28. победу над најбољим играчима света у 2015, уз само четири пораза, па ове сезоне има скор 79:5.

Дуел у ’О2 арени’ обележила је маестрална игра најбољег спортисте света. Наставио је Новак са игром која га краси целе године, био је доминантан за основне линије, кретао се савршено, па тријумф ниједног тренутка није долазио у питање.

„Нисам могао да учиним ништа. Чак и на старту меча, било је пола мојих грешака јер нисам погађао прве сервисе. Он је такође нападао мој други сервис и ја сам играо дефанзивно све време. Али он је играо сјајну дефанзиву у поенима у којима бих обично погађао винере или их лагано освајао. Терао ме је да трчим са једне на другу страну. Нисам осећао да имам шансу данас. Надам се да могу да се подигнем за следећи меч“, признао је Нишикори.

Одмах по окончању меча Новаку је уручен трофеј за најбоље резултате у години за нама, у којој је до сада освојио десет трофеја и играо финала сва четири Грен Слема. Четврти пут у последњих пет сезона Србин годину завршала као први рекет света, а и овога пута је пехар посветио свом тиму.

Ђоковић је четири пута славио на завршном Мастерсу, а тренутно је троструки узастопни шампион. С друге стране, српски тенисер у Лондону јури 11. трофеј ове сезоне, а укупно 59. у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар