Отказан меч због терористичке пријетње

Шеф полиције у Хановеру Волкер Клуве рекао је да је постојала озбиљна претња за тај град уочи фудбалске утакмице репрезентација Немачке и Холандије. Немачки локални медији јављају да је нађено возило Хитне помоћи пуно експлозива.

Свијет 17.11.2015 | 20:20
Отказан меч због терористичке пријетње

Локални лист је, позивајући се на неименоване полицијске изворе, навео да је полиција наводно пронашла возило "пуно експлозива" код стадиона. Засад нема званичне потврде ове информације, пренела је Раша тудеј.

"Постојала је конкретна опасности за цео Хановер. Било је конкретних планова да се изазове експлозија", рекао је Клуве за немачку телевизију Скај спорт и додао да је било планирано да се експлозија догоди на стадиону.

Градоначелник Хановера Стефан Шосток рекао је да је безбедност најважнија и да верује да је полиција донела исправну одлуку када је евакуисала стадион.

"Ако је претња постојала, онда су те мере морале да буду предузете", рекао је Шосток за немачки "Билд".

Холандска тв станица НОС је, позивајући се на полицију, јавила да је меч отказан због "конкретне претње", пренео је Ројтерс.

Утакмица између Немачке и Француске требало је да почне у 20.45, али је стадион у Хановеру евакуисан око два сата пре почетка сусрета, јер је, по саопштењу полиције, пронађен сумњив предмет, али није речено о чему се ради.

Навијачи су евакуисани, а полиција им је наредила да се не задржавају у месту и да се што пре удаље пешице, пошто су возови престали да саобраћају. Како јављају немачки медији, ситуација око стадиона је мирна, не рачунајући велики број полицајаца.

Сусрету је требало да присуствује намачка канцеларка Ангела Меркел, која није дошла на стадион. Аутобуси са играчима обе екипе били су на путу ка стадиону у тренутку евакуације и они су упућени на безбену локацију.

Утакмица је требало да се игра четири дана након терористичког напада у Паризу, у ком је убијено 129, а повређено више од 300 људи. Тада се један од бомбаша самоубица разнео у близини стадиона на ком су играле репрезентације Француске и Немачке.

У међувремену полиција је на централној железничкој станици у Хановеру пронашла још један сумњиви предмет, јавља Дојче веле.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ово је

17.11.2015 20:04

Ово је добра вијест . Сад се бар зна да експлозив стиже из америчких база у Њемачкој , па нису га мигранти могли донијети никако . Меркелову ће швабе разапети , а десничари ускоро крећу са својим методама . Биће весело .

ОДГОВОРИТЕ