"Орлови" неће Пиксија за селектора, чак су га и вријеђали!

Фудбалери српске репрезентације љути на Драгана Стојковића-Пиксија због честих критика. Не желе га за селектора, смислили виц о њему, пише нови спортски магазин "Десетка".

Фудбал 18.11.2015 | 23:00
"Орлови" неће Пиксија за селектора, чак су га и вријеђали!

Не замерај се српским фудбалерима, у супротном...

Драган Стојковић-Пикси није омиљен међу фудбалерима А националног тима, јер их често критикује, а они, какви су, ненавикнути на критике или неспремни на такву врсту оцена, његове речи схватили су као "прст у око" и јасно ставили до знања да не желе да их он, евентуално, предводи као селектор.

Према писању новог спортског магазина "Десетка", "орловима", а посебно оним најискуснијим - Браниславу Ивановићу, Александру Коларову, Немањи Матићу - није се допало то што Пикси, у својим коментарима на игре и (лоше) резултате српске репрезентације упире прстом баш у њих.

Исти извор наводи да су после тријумфа над Албанијом у Елбасану, српски фудбалери чак и сковали виц на рачун Пиксија (магазин није објавио како иде тај виц из, како је наведено, пијетета према Пиксију), а још више их је разљутио када је после те победе (2:0) у изјави за медије, оправдано упитао: "А шта то ми славимо!?" и констатовао да нови неуспех у квалификацијама и неодлазак на Европско првенство у Француској није за славље, већ за дубоку анализу корена проблема.

"Орловима" се не допада ни то што се Пикси, како сматрају, "кокетира" са медијима и нуди се преко штампе за новог селектора.

Пикси је крајем јуна ове године у телевизијској емисији без ограда изјавио да жели да буде селектор, као и да би се, ако би преузео "орлове", захвалио појединим играчима.

Драган Стојковић Пикси прошле године је преговарао о преузимању "А" репрезентације Србије. Тада није дошло до договора, али је расположен да, под одређеним условима, предводи "орлове" у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

"Начелно, зашто да не? Не могу да кажем да не бих прихватио позив, али сигурно је да неке ствари морају да се промене. Причали смо на ту тему прошле године, поставио сам неколико услова и није дошло до реализације. Зашто, то је већ друга тема...", рекао је гостујући у емисији "Тешка реч" ТВ Пинк.

Наставио је у критичком тону према појединим репрезентативцима:

"Мислим да смо у квалификацијама за Јужну Африку 2010. последњи пут видели хомогену репрезентацију, која се бори, гине и на крају крајева, долази до резултата. Не треба бити велики стручњак, резултати нам показују да сада немамо тим и да то што радимо, не радимо довољно добро. А, мора да се постави и питање квалитета неких играча. Због чега се позивају и зашто им се упорно даје шанса? Не треба ми тим који ће примити гол и онда показати реакцију. Не видим зашто од првог минута не демонстрирамо идеју и оно што смо радили на тренинзима. Нама је у Копенхагену 'играла' само победа, а задовољили смо се егал игром и тек у наставку реаговали".

Пикси је рекао и да су наши најбољи фудбалери вредни новца који зарађују у страним клубовима ("управо зато треба да играју са много више одговорности"), али да би требало да припазе на понашање, а о "сплаварењу" је додао:

"Сваки од њих носи одговорност према јавности и према државном грбу. То су ствари које ми се не свиђају и не волим да их видим. Дефинитивно ствара лошу слику када играч после пораза оде на јавно место и проводи се уз музику. И ми смо излазили, али после победа. Овако нешто себи никад не бих дозволио".

Садашња генерација репрезентативаца јасно поручује да је за Радована Ћурчића и да им се никако не свиђа честа промена селектора.

О томе су говорили и на конференцијама за новинаре уочи пријатељског меча са Чешком (1:4). Адем Љајић је, рецимо, приметио да "не постоји земља у Европи и свету која чешће мења селекторе од нас".

"Ми смо већ имали много промена и мислим да ниједна репрезентација у Европи и свету за две, три године није променила толико селектора. Не би нам то било нипта ново да се то и сада десило, али надамо се да то неће догодити. Мислим да смо на добром путу, да играмо добро, посебно последња два окупљања, створили смо тимски дух, давали смо максимум, спојили смо се у колектив и да ћемо напредовати из утакмице у утакмицу", рекао је Љајић.

Исто мисли и Ненад Томовић: "Можда први пут да смо три, четири окупљања у континуитету у истим стаставима. Направили смо одличан колектив, супер групу играча, треба да наставимо овако и са овим селектором (Радован Ћурчић) сигуран сам да ћемо направити добре резултате".

Тако су говорили после утакмица са Албанијом, Португалом и уочи утакмице са Чешком, у којој су претрпели дебакл...

 

Коментари / 0

Оставите коментар