Е, зато су златне! Умор не постоји за српске кошаркашице, кад зове Србија!

Како смо их испратили на одмор и потом у клубове после највећег успеха у историји српске женске кошарке, тако смо их затекли скоро пет месеци касније. То време као да није прошло. Наше најбоље кошаркашице ведре, насмејане, расположене како само оне знају почеле су припреме за квалификације за Европско првенство. Први изазов је Немачка у суботу од 19 часова уз бесплатан улаз у "Пионир".

Кошарка 17.11.2015 | 21:40
Е, зато су златне! Умор не постоји за српске кошаркашице, кад зове Србија!

Парадокс је да европске првакиње морају у квалификације, али то им је мотив више. Да још једном свима покажу да су најбоље у Европи, као што су то учиниле у Румунији и Мађарској када су се окитиле златом прошлог лета.

Промењен систем им прија, радују се што су поново на укупу. Ни то што су неке од њих играле клупске утакмице у недељу и дан касније устале у четири ујутру како би из Турске и Мађарске дошле у Београд, није их омело да се поподне појаве на тренингу у "Хали спортова".

За њих умор не постоји када зове Србије. И због тога су најбоље.

"Мало смо се ужелеле једна друге. Наш град, људи, породица, наш хумор који мало ко разуме. Баш ми се свиђа овај нови систем, јер ћемо чешће бити заједно. Никада раније нисмо имале паузе усред сезоне", прича Дајана Бутулија (29), која игра за мадридски ЦРЕФ.

Једна од најискуснијих кошаркашица, која игра на позицији бека, очекује да публика што више испуни трибине "Пионира".

"Девојке су то заслужиле. Верујем се да ће бити људи и да се сада много више прати женска кошарка откако смо освојиле Европско првенство", додаје Бутулија коју на кратко прекида Тамара Радочај (27).

"Јесте мало незгодан термин због славе, али шта да се ради. Тако је ФИБА одредила", истиче плеј мађарског Ђера.

На њене речи надовезује се Невена Јовановић (25).

"И по повратку из Будимпеште са Европског првенства питале смо се колико ће људи бити на дочеку у Београду. Плашиле смо се да их не буде 20, да се не избламирамо, а било их је 20.000", са осмехом се присећа бек турске Едирне Невена Јовановић.

Тамара Радочај се вратила на почетак, у 2011. када је ова историјска генерација кренула у свој поход.

"Пре четири године смо играле овде квалификације. Освојиле смо злато и сада смо у ситуацији да опет морамо да се доказујемо само из другог угла. Тада смо биле анонимне, нисмо имале успеха, а сада сви хоће да нас победе", наглашава Радочај.

Селекторка Марина Маљковић није имала дилему. Позвала је 12 златних хериона (Радочај, Петровић, Чађо, Крњић, Јовановић, Миловановић, Бутулија, Ајдуковић, Топузовић, Милица Дабовић, Ана Дабовић, Пејџ) са којима су и талентоване Александра Црвендакић и Сања Мандић, који су прошле и припреме за летошње ЕП.

Тим који добија не треба мењати. А, на ове девојке би многи могли да се угледају.

Рецимо фудбалери...!!!

Коментари / 0

Оставите коментар