Одлазак краљице циркуса Моире Орфеи

У суботу увече престало је да куца срце краљице циркуса, чувене Моире Орфеи, пренеле су светске агенције. Цео свој живот је посветила циркусу, у њему је и окончала, и то одмах по завршетку представе. Иако је имала 84 године, била је активна до последњег тренутка, и верујемо завшила је свој живот тамо где је и желела у циркуском шатору.

Свијет 16.11.2015 | 19:10
Одлазак краљице циркуса Моире Орфеи

Рођена је 21. децембра 1931. године, као Миранда Орфеи, а име је променила након сугестије чувеног режисера Дина Де Лаурентиса. Веома млада је започела каријеру, са 16 година, и одмах се видело да је рођена за циркуски шоу.

На почетку је радила као јахачица и виртуоз на трапезу, цео свој живот је провела у шаторима. Иако је стекла велику популарност у Италији као водитељка и глумица, ипак је остала доследна својој највећој љубави – циркусу.

Имала је богату глумачку каријеру, снимила је преко 40 филмова, а критичари су је пордили са чувеном Софијом Лорен. Играла је са глумцима попут Виториа Гасмана и Марчела Мастроианија. Називали су је краљицом талијанског циркуса, - Моиром национале.

Циркус је по правилу породични посао, и она је своју љубав пренела на још две генерације лозе Орфеи. Они који су имали приклику да је упознају, виде, уживају у њеним тачкама, кажу да је била темперамента и ексцентрична, али да је својој деци без обзира на то што је променила презиме, пренела своје, девојачко.

"Наш успех је то да посетиоцима не нудимо уобичајени циркуски шоу, већ доживљај који комбинује циркус, позориште, плес и мјузикл", изјавила је једном приликом Моира Орфеи која је прије девет година доживела мождани удар за време представе и неко вриеме била под здравственом ван сцене.

Мождани удар је није спречио да се врати, јер је су рефлектори и сцена, били јачи од болести. Ипак, снага је издала, и свет је остао без жене која је дала све за циркус.

Извор: Телеграф

 

Коментари / 0

Оставите коментар