Правила се мртва, док је лежала у локви крви

Петак вече у Паризу и концерт групе "Еагелс оф деатх метал" - окупила се група фанова која је дошла да чује омиљени бенд.

Свијет 15.11.2015 | 13:07
Правила се мртва, док је лежала у локви крви

 

Забаву су прекинули рафали који су усмртили 80 људи, а међу преживелима је и Изобел Боудери, која је уз објављену фотографију крваве мајице написала како је била сведок хорора.

Њену исповест, коју је у знак подршке, лајковало више од 1.500.000 људи, преносимо у целости:

"Никада не помислите да ће се то десити вама. Био је петак вече и рок концерт. Све је било весело , сви су певали и смејали се. Одједном је улетео мушкарац на главни улаз и почео да пуца, а ми смо наивно мислили да све то део програма. То није био само терористички напад, то је био масакр.

На десетине људи је упуцано испред мене. Локве крви испуниле су под. Крици мушкараца који су грлили мртве девојке надјачали су музику. у тренутку су уништене будућности, породицима сломљена срца. Потпуно шокирана и сама, претварала сам се да сам мртва више од сат времена, лежећи међу људима који су гледали своје вољене како непомично леже.

Повремено сам престајала да дишем, трудила сам се да се не померам, да не плачем - само да не виде страх они који за тим чезну. Била сам те невероватне среће да преживим. Али многи нису. Људи који су тамо били из истог разлога као и ја - да се забаве у петак вече, су невине жртве. Свет је окрутан.

Догађаји као што је овај су ту да покажу људску изопченост, а слике тих људи ће ме прогањати до краја живота. Сваког тренутка сам очекивала да неко каже да је све то само ноћна мора. Међутим, то што сам међу прежвелима ми даје шансу да бацим светло на праве хероје.

За човека који ми је говорио да ће све бити уреду и ризиковао свој живот док ме је грлио, за пар чије су ме последње речи увериле у добро у свету, за полицију која је ипак успела да спасе стотину људи, за потпуног странца који ме је видео на улици и тешио 45 минута, док сам била уверена да је мој дечак мртав, жени која је отворила врата дома повређенима и преживелима, пријатељу који ми је понудио преноћиште и који ми је дао нову мајицу како не бих морала да останем у овој мајици умрљаној крвљу - сви ви све ме уверили да овај свет има шансу да буде бољи.

Највише од свега, ове речи посвећујем онима који су убијени, који нису били те среће да се данас пробуде. Жао ми је свих породица и пријатеља које сада пролазе кроз овај хорор. Осећам се привилегованом јер сам присуствоала њиховим последњим удисајима. Њихове последње мисли су биле са вољеним особама.

Док сам лежала у крви странаца и чекала да метак прекине мојих 22 године живота, присетила сам се лица свих особа које волим и шапнула им "Волим те". Изнова и изнова. Подсећајући се најважнијих догађаја у мом животу. Желела сам да знају колико сам их волела, пожелела сам без обзира на то шта ми се деси, да верују у добро у људима, да не дозволе тим људима да победе.

 

Синоћ су животи многих заувек промењени, а на нама је да будемо бољи људи, да живимо живот које су невине жртве сањале, а које, нажалост, нико неће испунити. Почивајте у миру, анђели, никада нећете бити заборављени."

ПРВИ РАФАЛ Тренутак када је почела ПУЦЊАВА на концерту у Паризу

На интернету се појавио снимак на коме се чују први пуцњи из дворане Батаклан у току концерта калифорнијског бенда Еагелс оф Деатх Метал.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

15.11.2015 12:15

Па и српске су маЈице били крваве, па ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд-е

15.11.2015 12:42

Како се у старој изреци казе г.... туђе висе смрди него своје ,а туђе ране мање боле него своје ,па тако и у овој причи за ову дјевојку је све ово трагедија (и ја мислим да је ово страсно)због тог сто је то погодило њу и оне око ње .Да су и она и многи око ње тако исто болно прихватали наше Сириске,Либиске ,Ирацке и све остале трагедије мозда их ова и неби снасла.

Name

сара

15.11.2015 12:36

Има ли слике лутки које су дрзале сиријске цурице које су погинуле приликом бомбардовања....

ОДГОВОРИТЕ