Борјан: Волео бих у Партизан...једном!

Голман бугарског Лудогореца и канадске репрезентације Милан Борјан блистао у мечу Канада - Хондурас, за МОНДО говорио и о Партизану и могућности да дође у редове српског шампиона.

Фудбал 15.11.2015 | 22:40
Борјан: Волео бих у Партизан...једном!

Милан Борјан је момак о којем се пише у последње време.

Одлична форма и одбране у дресу Лудогореца, потом и за канадску репрезентацију, али и љубавна веза (ускоро и брак) са директорком маркетинга ФК Партизан, Снежаном Филиповићем, направили су од некадашњег голмана Рада и нишког Радничког, пожељног саговорника.

Поготово после писања појединих медија да би могао да дође у Партизан ускоро, пре свега захвљујући "вези" коју има у том клубу.

Шта Борјан, који је својевремено био довођен и у везу са Црвеном звездом, каже о томе? МОНДО га је позвао и питао, ево одговора:

"Увек је част када постоји интересовање великих клубова као што су Црвена звезда и Партизан. Ја имам обавезу према Лудогорецу, али... Увек је код мене постојала жеља да играм у Партизану, још од дечачких дана када сам гледао Ивицу Краља, који је мој узор. Искрен да будем волео бих да једног дана играм у Партизану".

Борјан је у ноћи између петка и суботе (по средњеевропском времену) бранио за национални тим Канаде у мечу против Хондураса у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године. Канада је тренутно на 102. месту ФИФА ранг листе, а осим Хондураса у групи је са Мексиком и Ел Салвадором.

Канада је победила 1:0, а Борјан се, у позитивном контексту, помиње у свим извештајима са утакмице. Бранио је одлично, а Канађани су славили важну победу против репрезентације која је била учесник Мундијала у Бразилу 2014. године.

"Одиграли смо одлично, ово је веома битна победа за нас. Ако и у наредном мечу против Ел Салвадора узмемо три бода, то ће нам много значити. Како за репрезентацију тако и за целу земљу, која се нада одласку на Мундијал", каже Борјан.

Канађани су се овом победом мало реванширали Хондурасу за болан пораз у квалификацијама за Мундијал у Бразилу. Октобра 2012. године, Канађанима је био довољан и бод, али... Претпрели су жесток пораз, срамотних 1:8.

Ова победа, међутим, дала је крила фудбалерима са северног дела америчког континента.

Колико је фудбал уопште популаран у Канади?

"Овде се више прати женски фудбал, али на утакмици против Хондураса било је нешто више од 20.000 људи. То показује да би нови успеси могли да нам донесу и већу подршку, популарност", каже Борјан, са којима у репрезентацији Канаде игра још један са балканског простора - Дејан Јоковић, који је фудбал учио у Црвеној звезди.

Борјан је одавно одабрао Канаду да брани њене боје. Имао је за то јаке разлоге. Његови родитељи су из Книна, а у Канади су нашли сигурнији живот и Милан са њима. Објаснио је то раније, објаснио је то још једном:

"Изабрао сам ову земљу како бих јој се захвалио за све што је урадила за мене и моју породицу. Канада је мојој породици обезбедила бољи живот и на овај начин сам желео да јој се некако одужим. Ја се осећам као Канађанин".

Наравно, то што се осећа Канађанином, не значи и да нема емоције према Србији. Штавише! Прати игре и резултате "орлова" и о томе каже:

"Ја мислим да Србија има једну од најквалитетнијих репрезентација на свету. По квалитету појединаца. Али, ето, неке коцкице се до сада нису сложиле...".

Како на пословном (спортском), тако и у приватном животу, Борјану иде сјајно. Ускоро ће се оженити. Каже да је срећан, задовољан.

Коментари / 0

Оставите коментар