Ћурчић мисли да је он проблем! Матић: Нека нас је срамота!!!

После нове бруке у низу, Ћурчић је видео позитивне ствари и рекао: "Волео бих да је промена селектора то што ће наш фудбал покренути на боље". Везиста "орлова" самокритичан после још једног катастрофалног наступа репрезентације, којем је и он дао свој допринос.

Фудбал 14.11.2015 | 13:00
Ћурчић мисли да је он проблем! Матић: Нека нас је срамота!!!

Шта каже селектор?

Каже да се нада да је он највећи проблем...

После нове бруке у низу, актуелни и девети селектор фудбалске репрезентације Србије од 2006. године, Радован Ћурчић, рекао је после вечерашњег убедљивог пораза од Чешке од 4:1 да се искрено нада, за добробит српског фудбала, да је он највећи кривац и највећи проблем.

"До примљеног првог гола, 17. минута, имао сам утисак да држимо ствари под контролом, али ово је четврта-пета утакмица да примамо гол из првог ударца. То мора да иде на душу једном човеку. Искрено се надам да сам ја највећи проблем и највећи кривац, за добробит српског фудбала. Волео бих да је промена селектора то што ће наш фудбал покренути на боље", изјавио је Ћурчић на конференцији за медије после пријатељског меча у Острави.

На констатацију српских новинара да није баш он највећи проблем и да је евидентно да играчи једно лице показују у клубовима, а друго у репрезентацији, Ћурчић је опет преузео кривицу.

"Ако су тако изгледали, онда сам ја искључиви кривац. Мој посао је да то доведем у ред, не бих много причао о проблемима, мислили смо да смо решили неке ствари када је сама игра у питању, али очигледно је да немамо довољно такмичарског духа да једну овакву утакмицу не изгубимо на овакав начин. Озбиљна и искуснија екипа ову утакмицу би привела крају сасвим другачије", констатовао је Ћурчић.

Према његовим речима, грешке које су прављене су недопустиве.

"За једну озбиљну репрезентацију која жели да игра на оваквом нивоу, одиграли смо само 20 минута како треба. После првог гола то није личцило на оно што смо желели, направили смо много грешака за једну репрезентацију која покушава нешто да направи. Није било ни стрпљења, у друго полувреме ушли смо да брзо дамо гол, после 2:1 опет смо кажњени. Већи део нисмо личили на организовану екипу. Сада смо свесни реалности и на нама да лоцирамо проблеме", закључио је Ћурчић.

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Матић рекао је да су он и саиграчи одиграли катастрофално у поразу на пријатељској утакмици против Чешке.

Изабраници селектора Радована Ћурчића изгубили су вечерас у Острави резултатом 4:1 и тако новим (најблаже речено) неуспехом окончали наступе у 2015. години.

"Треба да нас је срамота. Ово што смо вечерас одиграли била је права катастрофа. Ми играчи апсолутно смо главни кривци, ту нема дилеме. Екипа је на нешто и личила у првом полувремену, али у другом је све било катастрофално", изјавио је Матић после меча.

На констатацију новинара да је Ћурчић преузео кривицу за слабо издање у Острави, фудбалер Челсија је одбацио такво гледиште.

"Селектор ништа није крив. Ми смо играли очајно, срамотно, и ми смо апсолутно искључиви кривци, сто посто", закључио је Матић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

14.11.2015 15:58

Несто треба мјењати Србија је боља него што то резултат показује. Репрезентација никада није била лошија зашто не знам?

ОДГОВОРИТЕ