Тестови: Нијемци пали у Паризу, Белгија срушила Италију, Шпанци Енглезе...!

Победе Француске над Немачком, Белгије над Италијом и Шпаније над Енглеском обележиле су пријатељске мечеве националних селекција.

Фудбал 14.11.2015 | 13:20
Тестови: Нијемци пали у Паризу, Белгија срушила Италију, Шпанци Енглезе...!

Комбиновани тим првака света Немаца потпуно је надиграна од стране Француза са 2:0, док су Шпанци у последњих 20 минута истим резултатом срушили Енглезе у Аликантеу.

Италија је повела у Бриселу, али су Белгијанци преокретом на 3:1 потврдили зашто су први на ФИФА ранг листи. Победили су још Холандија, Словачка, Турска, Пољска и Северна Ирска, а нови дебакл доживела Грчка.

Дерби у Паризу остао је у сенци терористичког напада у којем је погинуло више од 60 особа, а током меча су се могле чути и експлозије у близини стадиона у Сан Денију.

Немци су експериментисали са тимом у Паризу, али то нимало не умањује тријумф домаћина будућег Европског првенства.

"Триколори" су контролисали меч на Сан Денију, те повели у финишу полувремена голом Оливијеа Жируа, после фантастичног соло продора Антонија Марсијала по левој страни.

Победу домаћина потврдила је Жируова резерва, голгетер из Мексика Андре-Пјер Жињак је искористио проигравање Блеза Матуидија пет минута пре краја меча.

Антонио Кандрева је већ у трећем минуту донео вођство Италији на стадиону Краљ Бодуин, али је само десет минута касније Кевин де Брујне пронашао Јана Вертонгена за изједначење.

Уследила је жестока борба у наредних сат времена, да би домаћин у последњих 15-ак минута срушио "Азуре". Сјајни Де Брујне је преокренуо резултат у 74. минуту, а велики тријумф "Црвених ђавола" потврдио Мичу Батшуаји, осам минута пре краја.

Енглези су били потпуно подређени у Аликантеу, али су добро одолевали "Црвеној фурији више од 70 минута.

Међутим, 18 минута пре краја бункер "Гордог Албиона" је спектакуларним голом пробио Марио Гашпар, да би тријумф шест минута пре краја потврдио Санти Касорла.

Арјен Робен је са два гола донео Холандији победу у Велсу 3:2, Роберт Левандовски је био двоструки стрелац у тријумфу Пољске над Исландом 4:2 после преокрета, док је Луксембург нанео нови срамотан пораз Грчкој.

Пријатељске:
Катар – Турска 1:2
Луксембург – Грчка 1:0
Чешка – Србија 4:1
Белгија – Италија 3:1
Пољска – Исланд 4:2
Северна Ирска – Летонија 1:0
Словачка – Швајцарска 3:2
Шпанија – Енглеска 2:0
Велс – Холандија 2:3
Француска – Немачка 2:0

Коментари / 0

Оставите коментар