Оланд објавио тотални рат терористима

"То што је рекао Франсоа Оланд је објава тоталног рата против терориста“, каже бивши амбасадор Србије у Паризу Радомир Диклић.

Свијет 14.11.2015 | 12:50
Оланд објавио тотални рат терористима

Диклић каже да то што је француски председник Франсоа Оланд прогласио ванредно стање и најавио "немилосрдан“ рат против терориста значи управо да је ово "објава тоталног рата против терориста".

"Француска се придружила САД које никада нису прекинуле рат против терориста од 11. септембра“, каже Диклић.

Према његовим речима, Оланд је поручио да је Француска повређена али и да ће одговорити на кукавички и варварски чин.

Оланд је такође послао поруку да нација сада мора бити солидарна и не сме бит подела.

Напад који се догодио синоћ у Паризу може ставити тачку на мултиетнички концепт у Паризу, рекао је Диклић.

Према његовим речима, Европа ће сада морати да нађе начина да појача контолу да би спречила да се поред оних људи који беже да како би спасили живот нађу и терористи.

Ипак, како је амбасадор рекао у банредном програму Б92, историја ће показати да је ова трагична ноћ дело људи који су одрасли у Паризу.

"Наравно да ће ово имати негативног одјека и према азилантима јер људи се једноставно уплаше и ово че имати негативан одјек код грађана, мораће да се уведу боље и јаче контроле одакле азилатни тачно долазе“, каже Диклић.

Диклић истиле да је овај напад имао за циљ да се „удари по обичном народу, да се види да терористи могу д аударе неселективно“.

„Мислим д асу терористи хтели пре свега да изврше масовни напад, што им је нажалост и успело.

Ова двојица која су пуцала у Мекдоналдсу очигледно нису могли да уђу на стадион, а наравно да им ај ето пошло за руиком било би много више жртава“, рекао је амбасадро који каже да постоји нека симблика у свему томе.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

спартак

14.11.2015 12:20

Е цуј Диклица, америка никада од 11 септембра није прекидала рат са терористима??? Па болан јеси ли ти луд, плацен или си стварно неук, глув И слијеп цовјек??? Па болан не брукај се оцију ти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лицемери

14.11.2015 13:18

Прије је требао да казе ста његова влада сматра терористима. Оцигледно не смата терористима сиптаре са Косова који сваки дан пале српске куце,убијају српску дјецу,пале цркве,отимају српску имовину, То су за француске власти легитни борци за слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.11.2015 15:45

За лицемера - у праву си 100 посто,све су то били борци за слободу Французима кад смо ми ратовали са њима,е сад кад је мецка заиграла пред њиховим вратима сад су терористи ,е па сад неце да мозе тако.

ОДГОВОРИТЕ