Бензема признао: Испао сам идиот!

Голгетер Реала признао да је “без предумишљаја” учествовао у уцењивању саиграча из француске репрезентације Метјуа Валбуене!

Фудбал 15.11.2015 | 18:40
Бензема признао: Испао сам идиот!

Звучало је невероватно, посебно пошто се испоставило да је Ђибрил Сисе био невин и да је само желео да упозори Метјуа Валбеуену. Али Карим Бензема је по свему судећи заиста учествовао у уцењивању саиграча из француске репрезентације Метјуа Валбуене секс траком. Тачније, Бензема је био посредник између проблематичних пријатеља који су покушали да изнуде новац од фудбалера лионског Олимпика. Тврди - несвесно.

Наиме, агенција АФП, која се на бави спекулацијама, дознала је шта је Бензема рекао на полицијском испитивању. А рекао је - да је крив. Јер је, како сам каже, испао идиот!

Бензема се бранио тврдњом да се у улози посредника нашао "без предоумишљаја", пошто је у име пријатеља из детињства Карима Зенатија ступио у конакт са Валбуеном. Ова тврдња је изузетно важна за цео процес, јер суд Зенати није био првооптужени у поступку. Али Бенземино сведочење га доводи у везу са уценом. Тужилац међутим тек мора то и да докаже.

АФП је објавио и низ Бенземиних изјава из притвора.
"Осрамоћен сам. Када је мој пријатељ Карим Зенати изашао из затвора, па и док је био тамо, ја сам бринуо о њему. Били смо баш блиски. Јесам био посредник између Зенатија и Метјуа", признао је Бензема и додао да је стекао утисак да Валбуена није имао намеру да плати уцењивачима.

Подсетимо, Л’Екип је раније објавио комплетан транскрипт снимљеног разговора Бенземе и Зенатија у коме фудбалер обавештава колегу да му је пренео да постоји та нека трака и да не зна шта од Валбуене хоће они који је поседују. Али је рекао и да је одгледао снимак и да се по тетоважама види да је Валбуена у питању. Бензема је тврдио како само жели да помогне, исто је говорио и Зенати, али су се обојица неколико пута насмејали и разговор завршили констатацијом да су своје обавили и да је сада на Валбуени да одлучи хоће ли да се нађе са “пријатељом” или ће га "пиране појести".
"Можда би Карим Зенати имао неке користи од тога, то није био мој циљ. Нисам размишљао о томе. Шокиран сам, искрено, испао сам идиот. Али Зенати је озбиљан човек, веровао сам му", бранио се Бензема у полицијској станици.

Уцењивачи су наводно од Валбуене желели да траже између 50.000 и 100.000 евра. Новац који Бензема заради сваке недеље. Сигурно је да зарада није била разлог. Али изгледа се голгетер Реала ухватио заиста лошег друштва.

Коментари / 0

Оставите коментар