Бурни дани црно-бијелих! Тумба планира пуч у Партизану!

Љубиша Тумбаковић је председнику ФК Партизан Зорану Поповићу и његовом управном одбору помогао да дођу у клуб. Сада је схватио какву је грешку направио и жели ванредну скупштину.

Фудбал 13.11.2015 | 22:30
Бурни дани црно-бијелих! Тумба планира пуч у Партизану!

У Партизану би, дакле, могло да дође до нових потреса јер је све више незадовољних тренутним стањем у клубу. Како “Блиц” сазнаје, Љубиша Тумбаковић, бивши потпредседник клуба задужен за спортска питања који је недавно поднео оставку, са бившим играчима Партизана настоји да издејствује промене у клубу.

Интересантно је да је Тумбаковић био део екипе која је на последњим изборима помогла садашњој управи, на челу са председником Зораном Поповићем, директором Милошем Вазуром, потпредседницима Војиславом Недићем и Милорадом Вучелићем.

Веома брзо је схватио да његово мишљење неће бити пресудно у избору тренера и играча, тако да је прво престао да долази на састанке, а касније и на стадион у Хумској. Приликом одласка поручио је да не жели више да “учествује у злочину који се врши над Партизаном”.

Извор “Блица” из Партизана каже да је унутар клуба дошло до поделе на политичаре и спортске раднике.

- Садашња управа је ушла захваљујући политичким везама и уз подршку важних спортских имена из Хумске, а догађа се да Партизан никада није био у горој ситуацији. Има 21 бод мање од Црвене звезде и игра своју најлошију сезону у последње две деценије, без обзира на то што је успео да изборио место у Лиги Европе. Дошло је до потпуне поделе где су са једне стране легенде клуба и призната спортска имена, међу којима је и Тумбаковић, али из прикрајка и Зечевић, са друге стране су Поповић, Вазура, Вучелић и остала екипа блиска власти - каже извор “Блица”.

Он додаје да Тумбаковић у једном периоду буквално није могао да долази у клуб.

- Тумбаковић је са Жарком Зечевићем, бившим генералним секретаром, учествовао у довођењу дела садашње управе и отуда неки процењују да он нема легитимитет ни да их сада руши. Међутим, ситуација у Партизану је таква да није више уопште питање ко је повео причу да се мења управа и да ли тај има легитимитет или не. Чињеница је да је промена управе потребна јер је свима јасно да је клуб у великој кризи - каже наш саговорник.

Бјековића звали да се врати
Ненад Бјековић, бивши директор Партизана, два пута је ове сезоне добио понуду да се врати у клуб, а последњи пут после утакмице са Јагодином (2:2). Он је дугогодишњи пријатељ са Милорадом Вучелићем, као и са Војиславом Недићем, који би и највише желео да га види у клубу на месту потпредседника задуженог за спортска питања. Бјековић до сада није озбиљно размишљао о понуди, јер није желео да улази у “политичке приче”, али сада је променио став јер су му понудили широка спортска овлашћења.

Коментари / 0

Оставите коментар