Милошевић: Нација тражи резултат, а не лепршаву игру!

Директор фудбалске репрезентације Србије Саво Милошевић поручио је да нација од А тима не очекује спектакуларну игру у квалификацијама за Мундијал у Русији.

Фудбал 13.11.2015 | 18:40
Милошевић: Нација тражи резултат, а не лепршаву игру!

Милошевић је додао да ће на терену видети такмичарску екипу спремну да оствари резултат.

"Морам да кажем да сви они који тренутно причају да не виде спектакуларну игри, ни сад, ни у претходним квалификацијама, да је неће ни видети. Наш план је да имамо такмичарску екипу, која ће бити спремна да игра на резултат, а не атрактивно да би се некоме допала. Тако играју све екипе које желе да се квалификују на велика такмичења, тако ћемо и ми", рекао је Милошевић српским новинарима у Острави, уочи пријатељске утакмице против Чешке.

Он је додао да дуел са Чесима суштински није почетак припрема за старт квалификација и да су те припреме почеле практично одмах након одлуке Суда у Лозани о утакмици са Албанијом после које су изгубљене шансе за пласман у Француску.

"Стално нам се Цешка намешта, два почетка, прва утакмица Србије и сада, осим тогса и ја имам добре меморије из Чешке, једна од најлепших из репрезентације (гол за победу у Чешкој у квалификацијама за СП 1998, прим. аут.). Екипа у последње две-три утакмице добија на самопуздању и на нама је да завршимо тај процес и да до старта квалифиакција екипа буде спремна да изнесе утакмице попут Јерменије и Данске".

Милошевић истиче да српски тим тренутно нема привилегију да каже како су утакмица са Чешком и оне које ће уследити касније пријатељске и да резултат није важан, пре свега због притиска јавности и чињенице да нисмо отишли на три велика такмичења.

"Тако смо се понашали на претходне четири утакмице, тако је и данас. За нас је Чешка битна утакмица и резултатски и у сваком другом смислу. Ззелимо да победимо, иако знамо да је ривал веома компактан и квалитетан", упозорио је Милошевић.

Некадашњи капитен државног тима сматра да је окосница А тима позната и да никако не би смела да се направи грешка са подмлађивањем по сваку цену.

"Ја као директор и као неко ко је деценијама у фудбалу у репрезентацији не признајем подмалђивање као термин и мислим да не треба да постоји. Али, ево, ако смо већ са Михајловићем урадили неки ремонт екипе, подмалдили је, бесмислено је да то радимо сваки циклус. Имамо младу прошлу, ове момке са Зеланда и наравно да ћемо повући неке играче. Тај процес је већ почео, али и ту морате имати на уму да је то компликован и осетљив процес и да то неће ићи ни тако брзо ни тако лако".

Он је као пример своје тврдње навео ситуацију са Александром Митровићем и Лазаром Марковићем.

"Ушли у А тим са 19 и после само две године критиковани су више него старији. И да не бисмо дошли да нам клинци буду криви за неке ствари морамо обазриво да их уводимо. Квалификације и велике утакмице свуда у Европи носе искусни играчи и никако се нећемо одрицати најискуснијих", јасан је Милошевић.

Према његовим речима, изостанак Матића и Коларова на старту квалификација свакако јесте проблем, али да, колико год то била фраза, без сваког се може и мора.

"Показали смо то у млађим селекцијама, често смо играли без најбољих и правили смо врхунске резултате. Фудбал је тимски спорт и хомогеност екипе је кључна ствар ако желите резултате. Кад је екипа таква може да надомести изостанак сваког играча и мислим да у наредном периоду то желимо да учврстимо", рекао је Милошевић.

Милошевић је додао да се стално прича са играчима о понашању на терену и ван њега, али да се неке ствари ипак не могу предвидети.

"Морате имати у виду да ова екипа носи терет пртходних неуспеха, јавност је против њих, трпе неке додатне ствари због којих нису криви. То што су урадили Коларов и Матић против Португалије урадили смо безброј пута кроз историју и ствари су које се дешавају на терену, поготово кад имате онакво суђење. То се дешава свакаком играчу, али код нас све гледа кроз лупу и сваку грешку плаћамо троструко, што је мени и разумљиво јер немамо резултат, било би тако и у другим државама", поручио је Милошевић.

Он је поновио да ће репрезентацији од великог значаја бити подршка државе.

"На последњем састанку са премијером Вучићем рекао нам је да ће држава бити уз нас што нам је мног важно, јер у претходним квалификацијама нисмо имали подршку".

Такође, Милошевић је нагласио значај изградње Националног стадиона.

"Председник Караџић је разговарао са градоначелником Београда. У игри је 10 локација које ће да буду смањене на три. Оцекујемо долазак људи из УЕФА у наредних 15 дана са пројектима и надам се да ће цео процес да иде прилично брзо. Потребан нам је Национални стадион и верујем да ћемо га ускоро имати", закључио је Милошевић.

Утакмица између Чешке и Србије игра се од 20.30 сати на стадиону "Витковице арена" у Острави.

Коментари / 0

Оставите коментар