Незапослено 3.000 дјеце погинулих бораца

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила доставиће идуће седмице Унији удружења послодаваца Републике Српске списак 3.000 незапослене дјеце погинулих бораца, укључујући њихову квалификациону структуру, рекао је данас предсједник ове организације Недељко Митровић.

Република Српска 12.11.2015 | 18:40
Незапослено 3.000 дјеце погинулих бораца

Након састанка у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске на којем су разматране могућности запошљавања у приватном сектору дјеце погинулих бораца, Митровић је рекао новинарима да је и до сада било сарадње са појединим послодавцима у вези са тим, али да су веће могућности ако се то ради системски.

Митровић је рекао да ће након достављања списка незапослене дјеце погинулих бораца, Унија удружења послодаваца сачинити пројекат, који ће заједнички пратити и контролисати.

Он је изразио увјерење да ће, уз помоћ тог пројекта и других пројеката Владе Републике Српске, у наредне двије године бити ријешен проблем 3.000 незапослене дјеце погинулих бораца.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је новинарима да је Унија спремна да помогне у запошљавњу дјеце погинулих бораца, али да су јој неопходни подаци о броју ових лица и њиховој стручној квалификацији.

"Након добијања ових података, Унија ће спровести акцију широм Републике Српске ради њиховог запошљавања", истакао је Шкребић.

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

дивља јабука

12.11.2015 18:07

Боље да су незапослени наго да их тајкуни израбљују. А и све што зараде и на то уплате порез у буџет, покрашће политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

12.11.2015 18:20

Колико бораца има мајсторе којима дрзава јос никад није насла ама бас никакав посао?? И сам сам један од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

12.11.2015 18:24

А ста цете са дјецом зивих бораца,пун ми к...ц ,зиве ко бубрег у лоју са великим примањима,возе бјесна аута,узивају све могуце привилегије,надјите им и какву дадиљу да их храни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

12.11.2015 18:26

Митровићу достави списак свом ментору дрекавцу, јадан си да јадни неможеш бити, како те није срамота да опште спомињеш ту дјецу као ти се за нешто бринеш а видљиво из авиона да служиш дрекавцу да се одрачунава са Борачком Организацијом поготово од кад је смијењен исти полтрон као ти Пантелија Ћургуз, од кад је Предсједник БО Савчић сперичио да се "ствараоцима" РС исплаћује 1200 км мјесечно постао си главна фаца режима,срам те било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одликовани борац

12.11.2015 18:26

Ставите на списак и дјецу демобилисаних бораца ,који нигдје не раде,ни они а ни дјеца. Овдје се не зна ко је висе угрозен. Данас презивјели цасни борци зале сто нису погинули да им бар дјеца имају пензију док се сколују.О томе толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

12.11.2015 21:22

Срам те били

Name

XY

12.11.2015 20:05

ОВО СУ ТОЛИКО ПОГАНИ КОМЕНТАРИ, А НЕКИ ОМАЛОВАЖАВАЈУЋИ ДА ГОРИ НЕ МОГУ БИТИ КАД СЕ ПРЕБИЈАЈУ ПРЕКО ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ КОЈА ЈЕ НАЈВИШЕ ИЗГУБИЛА У ОВОЈ ДРЖАВИ. СВИ СУ УГРОЖЕНИ У ДРЖАВИ. ТО СУ ЧИЊЕНИЦЕ. ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА БАР У МОМ ОКРУЖЕЊУ СУ УЖАСНО ЗАПОСТАВЉЕНА. ДОСТА ИХ СА ЗАВРШЕНИМ ФАКУЛТЕТИМА УЗ ТО ИЗБЈЕГЛИ, ДОКТОРАНАТА, ДЈЕЦЕ СА ДВА ФАКУЛТЕТА, БЕЗ ОБА РОДИТЕЉА НЕ МОГУ НИ ПРИПРАВНИЧКИ ОДРАДИТИ. НИКО ИХ НЕ ГЛЕДА. О БИЈЕСНИМ АУТИМА ШТО ПОМИЊЕ ОВАЈ ОЛОШ У СВОМ КОМЕНТАРУ НЕМА НИ ГОВОРА. НЕМАЈУ НИ ЗА ВОЗАЧКИ ДА ПОЛОЖЕ, А АУТО ИМ ЈЕ МИСАОНА ИМЕНИЦА. ОДЛИЧНО ЗНАМ СТАТУС ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ И СВАКО ОНАЈ КОЈИ ЊИХ ОЛАЈАВА НАВЛАЧИ ВЕЛИКИ ГРИЈЕХ НА СЕБЕ И СВОЈУ ПОРОДИЦУ. МИТРОВИЋ ЈЕСТЕ РЕЖИМСКИ ЧОВЈЕК И ЊЕМУ ЈЕ ДОБРО. ЛОШЕ ЈЕ ЈЕДИНО КАТЕГОРИЈИ КОЈУ ОН ЗАСТУПА И ПРЕДСТАВЉА. ОНИ СУ ЗАПОСТАВЉЕНИ. БОРЦИ ЈЕСУ ЗАСЛУЖНА КАТЕГОРИЈА И МОГУ ДА СЕ БОРЕ ЗА СВОЈ СТАТУС АЛИ СУ НЕОРГАНИЗОВАНИ И ПОДИЈЕЉЕНИ. ТО ЈЕ ЊИХОВ ПРОБЛЕМ. НЕМА НИШТА ВАЖНИЈЕ ОД КОМПЛЕТНЕ ПОРОДИЦЕ КОЈА ЈЕ ОСТАЛА НА СВОМ ОГЊИШТУ. ЗАТО БУДИМО ЉУДИ И ПОМОЗИМО ОВОЈ ДЈЕЦИ СВАКО У СВОЈОЈ СРЕДИНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хот спот

12.11.2015 22:02

И Додиков син је незапослен. А Додик је ствараоц Републлике Српске. А у рату су му заплијенили и један шлепер кратког партнера. Знате ли ви који је то губитак! А ево и у четвртом мандату се бори да вама свима буде боље. А има незапосленог сина. О њему уопште не брине. Па шта ви хоћете? Имате завршене неке школе. Па ко вас је тјерао да идете у школу. Ко вам је крив кад ударате упорно у нешто што је непрофитабилно. Бавите се оним што је профитабилно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

13.11.2015 07:15

Ви да сте хтјели наћи посао за дјецу несталих и палих бораца, нашли би до сада. Али сада је вријеме за ову тему, јер се ближе избори и кампања је одавно почела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В.В.

13.11.2015 14:54

ДЈЕЦА СУ СВА ИСТА, НЕКА МЈЕРИЛО БУДЕ УСПЈЕХ,ФИНАНСИЈСКО СТАЊЕ У ПОРОДИЦИ.ПРИМАЊА УКУПНА, А НЕ ДА ЛИ МУ ЈЕ ТАТА ЗИВ ИЛИ НИЈЕ.НЕМОЈТЕ ВИСЕ И ДЈЕЦУ ДИЈЕЛИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДР

13.11.2015 15:46

ОДГОВОР ЗА В.В. ГЛЕДАЈУЋИ ДЈЕЦУ СВИ СУ ИСТИ АЛИ ОВА ДЈЕЦА СУ ОСТАЛА БЕЗ РОДИТЕЉА КОЈИ ЈЕ ЖИВОТ ДАО ЗА ОВУ РС. ЗАТО ТРЕБАЈУ ИМАТИ ПРИОРИТЕТ КОЈИ НЕМАЈУ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ. ДИЈЕТЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА ДОКТОР НАУКА НИ ПРИПРАВНИЧКИ НИЈЕ ОДРАДИЛО, А ИМА ПРОСЈЕК 10. ДУШАНКЕ МАЈКИЋ ОБА СИНА РАДЕ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ РС. УЗ ТО УЗЕЛА ОТПРЕМНИНУ И БОЛИ ЈЕ УВО ЗА НАРОД.О ТОМЕ ПРИЧАМО. ТО СУ СТРАШНЕ СТВАРИ У ОВОЈ ДРЖАВИ. УВИЈЕК ЋУ ПОДРЖАТИ ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ПРИЈЕ ОНЕ КОЈА ИМАЈУ ОБА РОДИТЕЉА. ТО БИ НАМ СВИМА ТРЕБАЛА БИТИ МОРАЛНА ОБАВЕЗА. МИТРОВИЋУ ПОЗОВИ МИНИСТРЕ И ДИРЕКТОРЕ АГЕНЦИЈА И СА ЊИМА ДОГОВОРИ ЗАПОШЉАВАЊЕ ДЈЕЦЕ ПОГ. БОРАЦА. НЕМОЈ ИХ ГУРАТИ У РОПСТВО ПРИВАТНИКА И ДУКИЋА ШТО ДАВИ ПО МИЛИЋИМА.

ОДГОВОРИТЕ