Поново хаос у Грчкој: Бомбом на полицију!

На протестима у Атини на Тргу Синтагма одјекнула је снажна експлозија због бомбе коју су демонстранти бацили на полицију.

Свијет 12.11.2015 | 22:50
Поново хаос у Грчкој: Бомбом на полицију!

Након напада демонстраната реаговала је полиција која је испалила сузавац на окупљене људе како би сузбила немире који су избили.

Према проценама полиције, у Атини се налази око 24.000 људи на улицама престонице. У другом највећем грчком граду, Солуну, демонстранти су заузели улице и придружили се свој сународницима у генералном штрајку.

Штрајк се одржава у тренутку када Европска комисија, Европска централна банка, ММФ и Европски фонд за стабилизацију врше ревизију реформи на које се Грчка обавезала.

Подсетимо, протести којима Грци изражавају незадовољство мерама штедње које међународни кредитори захтевају, почео је јутрос. Јавни саобраћај је заустављен, затворен је метро, а аутобуске и тролејбуске линије су скраћене, док су трајекти усидрени у луци. Обустављени су летови на домаћим линијама, а бродови стоје у лукама.

Због штрајка су затворени музеји, школе и апотеке, а државне болнице раде само за хитне случајеве. Чак су и медији ступили у штрајк, па се објављују само важне вести.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар