ЕП: "Змајићима" први бод против "Гордог Албиона"!

Младе репрезентације Босне и Херцеговине и Енглеске ремизирале су на "Кошеву" 0:0, чиме су "змајићи" након три узастопна пораза стигли до првог бода у квалификацијама за Европско првенство.

Фудбал 12.11.2015 | 16:00
ЕП: "Змајићима" први бод против "Гордог Албиона"!

Репрезентативци Босне и Херцеговине до 21 године пружили су жесток отпор фаворизованим Енглезима, који су у Сарајево стигли са максималним учинком.

Ипак, тим Дарка Несторовића већ у првом полувремену показао је да ће бити тврд орах "острвљанима". Ајдин Реџић у 7. и Дамир Садиковић у 14. минуту имали су добре прилике за погодак, али је први дио игре окончан без погодака.

И у наставку гости нису показали скоро ништа. Игра се углавном одвијала на средини терена, што је више одговарало репрезентативцима БиХ, који би, да им је неко уочи сусрета понудио бод, сигурно објеручке прихватили.

Посљедњих двадесетак минута "змајићи" су одиграли са играчем више, јер је због два жута картона игру раније морао напустити Џек Стивенс. У том периоду домаћи фудбалери покушали су да направе притисак, али се мреже ипак нису тресле.

Занимљиво је да су гостујући фудбалери имали подршку неколицине навијача Ирске, који су чекајући сутрашњи бараж дуел сениорских селекција БиХ и Ирске искористили слободно вријеме да погледају и сусрет младих селекција БиХ и њима сусједних Енглеза.

Стање у групи 9 изгледа овако: Енглези, Швајцарци и Норвежани сакупили су по седам бодова, Казахстан има три, а БиХ један. Ипак, Несторовићеви изабраници показали су да се могу равноправно носити и са најбољом екипом у групи, тако да у наставку квалификација можемо очекивати нешто боље резултате "змајића".

Коментари / 0

Оставите коментар