Видео - Дињо о својој Барси: Дивно је знати им почетке!

Легендарни Роналдињо вратио се накратко у Барселону и говорио о клубу у чијем дресу је одушевљавао фудбалски свет.

Фудбал 16.11.2015 | 08:40
Видео - Дињо о својој Барси: Дивно је знати им почетке!

Роналдињо је у Барселони играо од 2003. до 2008. године и тада се доказао као један од најбољих фудбалера свих времена.

Са Каталонцима је освојио две Примере, два шпанска Суперкупа, Лигу шампиона, као и друго место на Светском клупском првенству.Он је један од најзаслужнијих што данас имамо оваквог Лионела Месија.

„Нисам изненађен. Очекивао сам да ће постићи све ово јер је увек показивао велики квалитет. Лепо је видети његово одрастање како је време пролазило. Сваке године је све искуснији, зрелији и то је лепа ствар за фудбал“, рекао је Роналдињо.

Бразилац је практично отворио фудбалска врата Месију – још када се Аргентинац прикључио првом тиму био му је ментор, а онда му је и асистирао за први гол у професионалној каријери против Албасетеа.

„Најбоље се сећам његовог првог гола – играо је поред мене, ја сам упутио додавање и сећам се да је то био посебан тренутак у којем смо играли заједно. Тада је почео своју професионалну каријеру, а за мене је било посебно што сам имао могућност да играм са њим од самог почетка. Тог периода се сећам уз много радости“.

Пре девет година ’Блауграна’ је савладала Арсенал у финалу Лиге шампиона са Роналдињом у тиму, да би прошле сезоне под вођством Луиса Енрикеа дошла до трипле круне. Момак из Порто Алегреа кратко је сарађивао са Енрикеом, али је и то било довољно да се упозна са човеком који је препородио Барселону.

„Нисмо играли много заједно, али су то била срећна времена. У последњем мечу сам постигао гол, сећам се да је био пенал. Желео сам да га он изведе јер му је била последња утакмица, али он није желео. Стварно сам имао задовољство да играм са њим. Исписао је историју као играч и као тренер и један је од најбољих на свету“.

Бивши фудбалер многих клубова рекао је да је Нејмар његов легитимни наследник, а капитен актуелне бразилске репрезентације пружа сјајне партије откад је дошао на ’Ноу Камп’.

„Он је феномен, најбољи бразилски фудбалер у овом тренутку. Сјајно је видети га да наставља све оно што смо ми урадили раније. Лепо је знати да један Бразилац наставља да пише историју у Барселони. Мислим да може да постане најбољи на свету – велики је играч, добар пријатељ и све иде добро за њега у овом тренутку“.

Посебан печат у игри Каталонаца све ове године оставља помало и стидљиви везиста – Инијеста.

„Научио је све. Када га гледам како игра сада, на памет ми падне Ћави. Игра целу своју каријеру одређеним стилом и још као млад је показивао да је изузетно квалитетан играч. Много ми је драго да их гледам како исписују историју клуба и фудбала – сјајно је што сам их гледао када су почињали, а сада су толико успешни“, закључио је Роналдињо.

Коментари / 0

Оставите коментар