Тадић: Због "дрона" смо ушли у минус фазу!

Уочи утакмице са Чешком репрезентативци Србије Душан Тадић и Филип Костић сложни су у томе да репрезентација мора да се пласира на наредно Светско првенство, али и кажу да су због утакмице са Албанијом "ушли у минус фазу".

Фудбал 11.11.2015 | 18:00
Тадић: Због "дрона" смо ушли у минус фазу!

Четири пораза и три победе биланс је репрезентације Србије у 2015. години.

Години у којој се репрезентација и дефинитивно опростила од учешћа на Европском првенству, али ће зато у петак играти против репрезентације која је одиграла скоро савршене квалификације.

Српски фудбалски репрезентативци Душан Тадић и Филип Костић поручили су данас да у Чешкој очекују изузетно тешку утакмицу, али да ће екипа учинити све да победи и на најбољи могући начин заврши ову годину.

"Чеси су пре свега јаки као тим, а о томе колико су добри најбоље илуструје чињеница да су се пласирали на првенство Европе. Знамо да нас очекује тежак меч, али и ми имамо своје амбиције, желимо да победимо и додатно подигнемо самопоуздање после добрих игара у финишу квалификација", рекао је Тадић новинарима на аеродрому "Никола Тесла" уочи поласка у Остраву.

Костић, члан Штутгарта, који због повреде није играо против Албаније и Португалије, истакао је да одлично познаје чешки тим, пре свега јер има саиграче из Чешке репрезентације, Јана Климента и Адама Хлушека.

"Жао ми је што нисам био у тиму на претходној акцији, али сада сам спреман и не располагању сам селектору. Иако је у питању пријатељски меч, мислим да обе екипе желе победу, а надам се да ћемо је ми остварити", рекао је Костић.

На питање новинара да ли је дуел у Чешкој почетак припрема за квалификације за Мундијал у Русији од којих сви очекујемо да буду успешне и да се Србија пласира, Тадић и Костић су рекли:

"Наравно да желимо да идемо у Русију, прескочили смо три велика такмичења и време је да се вратимо на велику сцену", почео је Тадић...

...а онда одговорио на питање које занима и многе навијаче у Србији.

"Саиграчи у Саутемптону ме стално питају како је могуће да нећемо играти на ЕП у Француској. Знају за 'случај дрон' и увек закључимо да нас је та утакмица највише пореметила, да смо због ње ушли у минус фазу и да зато нисмо успели", истакао је Тадић.

На његове речи надовезао се Костић, који је констатовао да српски тим има одличне појединце и да заслужује место на највећим турнирима.

"Нисмо успели да одемо у Француску, али сам уверен да у Русију хоћемо. Оптимизам нам дају резултати на последњих неколико мечева и без обзира што од старта квалификација има јос скоро годину дана, бићемо спремни", поручио је Костић.

Двојица српских фудбалера, као и њихови саигачи претходних дана такође су прокоментарисали приче о могућој смени селектора Радована Ћурчића после избора у ФСС.

"Мислим да су ту ствари јасне и да селектор добро ради свој посао", рекао је Тадић, док је Костић додао да он није чуо за те приче и да верује да ће екипа, која је добро играла у финишу претходних квалификација, остати на окупу, а самим тим и слектор Ћурчић.

Пријатељска утакмица између Чешке и Србије игра се у петак од 20.30 сати у Острави.

Коментари / 0

Оставите коментар