ЕЛ - Звезда: Да поправимо утисак у Минхену!

Црвено-бели свесни тешког задатка који их чека против Бајерна, али не желе да унапред истакну белу заставу.

Кошарка 11.11.2015 | 18:20
ЕЛ - Звезда: Да поправимо утисак у Минхену!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Минхен на мегдан Бајерну (четвртак, 20.45) у 5. колу Евролиге.

Екипа Дејана Радоњића иза себе има три узастопна пораза, после победе на старту, тако да јој је позитиван резултат преко потребан.

Баварци имају половичан учинак (две победе и два пораза), па неће бити лако остварити циљ, али у табору српског шампиона не желе унапред да положе оружје.

"После јако битне победе у Скопљу, расположење је добро. Идемо у Минхен да играмо против Бајерна који је много показао у досадашњем делу Евролиге. Савладали су убедљиво Химки и Стразбур, имали два сјајна меча против Фенербахчеа у Истанбулу и против Реала у Мадриду. Показали су да имају одличан тим, велико искуство, ту је и Светислав Пешић као гаранција резултата и добрих ствари које се дешавају у клубу. На основу свега тога, јасно је да нас чека тежак меч и изузетно квалитетан противник, који је итекако конкурентан свим тимовима у нашој групи. Идемо у Минхен да одиграмо меч за који сматрамо да ће бити још један нови изазов за нас", поручио је тренер Дејан Радоњић за клупски сајт.

Заменик капитена, Бранко Лазић, нада се да ће екипа после гостовања у Минхену остати у трци за пласман у Топ 16.

''Након везана три пораза у Евролиги, покушаћемо да пружимо пре свега бољу партију. Желимо да поправимо ситуацију у групи и да покушамо да останемо конкурентни за пласман у Топ 16. Екипа Бајерна је добро састављена од доста искусних појединаца и то су показали на свим овим мечевима до сада, сигурно да ће бити тешко против њих, али ми не идемо тамо да изгубимо са што мањом разликом него идемо са циљем да покушамо да останемо у игри за пласман у Топ 16", истакао је Лазић.

Слично размишља и бек црвено-белих, Стефан Јовић.

"'Пре свега морамо да пружимо знатно боље партије, него што смо пружали у задња три кола у Евролиги. Реаговали смо после Фенербахчеа, вратили смо се на прво место у АБА лиги што је за нас јако битно, а што се тиче Евролиге, морамо да верујемо јер и даље постоји шанса за Топ 16 фазу. Наравно да знамо да је изузетно тешко из ове перспективе, али на нама је да сутра пружимо максимум и да покушамо да освојимо бодове. Мислим да је Бајерн најконстантнија екипа у нашој групи, без обзира на њихов скор, у Мадриду су изгубили у финишу, добро су намучили Фенер тамо, добили су Химки и по мени незаслужено су на овој позицији на којој се тренутно налазе''.

Коментари / 0

Оставите коментар