Ирци анализирају: БиХ има спору одбрану!

Спорост одбране највећа је мана, а техничка способност и упорност највећа предност “змајева”, тврде ирски медији у својој анализи пред меч БиХ – Ирска.

Фудбал 11.11.2015 | 16:40
Ирци анализирају: БиХ има спору одбрану!

Стручњаци угледног ирског портала "Тхе 42" анализирали су репрезентацију БиХ и њене предности и недостатке.

У својој анализи закључили су да фудбалска селекција БиХ врло често "умртви игру" како би имала већи посјед лопте те да међу “змајевима” постоји велики број играча који много трче како би задржали лопту у посједу.

"Фудбалери БиХ раде страшно напорно да врате лопту у посјед. Такође, као и Ирска, Босанци се некада ослањају на дуге лопте у својој игри", наводи се у тексту.

Додаје се како селектор Ирске Мартин О’Нил никако не смије заборавити на техничке способности појединих фудбалера БиХ напомињући да бх. репрезентативци константно врше притисак на противника на средини терена.

"Репрезентација Ирске ће морати пробати да наметне игру високог притиска против БиХ. Фудбалери БиХ чине све да посједују лопту, наводећи противника да је изгуби. Момци у зеленим дресовима ће морати бити пажљиви да не поклекну под страшним притиском фудбалера БиХ, као што се десило Велсу", оцјењују ирски стручњаци.

Напомињу, такође, да репрезентативци БиХ нимало не оклијевају да направе тактички прекршај када противник крене у контранапад.

"БиХ се не разликује много од Ирске. Док се могу похвалити једним или двојицом талентованих играча, креативним играчима као што је Миралем Пјанић, у већини случајева ријеч је о вриједним појединцима који имају намјеру да зауставе друге екипе да играју, а не да их превише изазову креативном игром. Неће бити лако за момке у зеленим дресовима да разбију Баждаревићев тим, иако се можда укажу прилике када БиХ покаже своје недостатке у брзини у одбрани", наводи се у врло опсежној анализи.

На крају се напомиње како би се репрезентација Ирске могла пласирати на Европско првенство у Француској ако понови квалитетне игре из квалификација.

Утакмица БиХ - Ирска игра се у петак на стадиону "Билино поље" у Зеници, док је реванш три дана касније у Дублину. Оба меча почињу у 20:45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар