Агенцију за осигурање Српске преузима ДНС

Бивши шеф добојске филијале „Дрина осигурања“ Славен Дујаковић из Добоја ће бити изабран за новог директора Агенције за осигурање Републике Српске, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 11.11.2015 | 22:41
Агенцију за осигурање Српске преузима ДНС

Јавни конкурс за избор директора Агенције за осигурање расписао је данас министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Садашњој директорици Божани Шљивар четвородогишњи мандат истиче управо данас. Она је на челу Агенције провела укупно шест година.

Поред општих услова, кандидати морају испунити посебне услове, постављене врло опширно –„Универзитетско образовање и стручну искуство у области осигурања или финансија“.

У страначкој расподјели функција, директорска позиција Агенције је припала Демократском народном савезу и као најозбиљнији кандидат се спомиње Славен Дујаковић бивши шеф добојске филијале „Дрина осигурања“.

За Дујаковића кажу да је био члан Социјалистичке партије, потом је прешао у СДС и на крају завршио у ДНС-у захваљући којем је постављен за командира Територијалне ватрогасне јединице у Добоју и важи за човјека од великог повјерења Рајка Дукића већинског власника „Боксит“ Милићи и „Дрина осигурања“.

Прича се да је са платом шефа Ватрогасне службе успио у рекордном року изградити велики објекат у општини Станари са пословним просторима и техничким прегледом возила.

Павић: Дујаковић ће бити директор

Но, и Божана Шљивар не одустаје да добије још један мандат, зашто су код ДНС-а већ лобирала поједина осигуравајућа друштва.

марко павицПредсједник ДНС Марко Павић потврдио је за ЦАПИТАЛ информацију да је међустраначки договор да на чело Агенције дође ДНС-ово кадар, као и да ће то бити Дујаковић.

„То је дио званичног коалиционог договора и ДНС од тога сигурно неће одустати“, каже Павић.

На питање да прокоментарише информацију да су поједина осигуравајућа друштва код њега активно лобирала да Шљивар остане директор Агенције Павић је рекао да он не подлијеже томе.

„Сама чињеница да осигуравајућа друштва лобирају за некога довољно говори да они имају интереса да неко буде директор. То код нас не успијева. ДНС неће одустати од свог кандидата“, био је изричит Павић.

Бира се предсједник и члан УО Агенције

Министарство финансија је данас расписало и конкурс за избор предсједника и једног члана Управног одбора Агенције. Мјесто предсједника је остало упражњено након смрти Бранке Бодроже, а Борису Дмитрашиновићу директору „Гласа Српске“ петогодишњи мандат је истекао у септембру ове године.

Осталим члановима УО Дарку Радићу, Срђану Шупуту и Николи Војводићу мандат истиче у септембру 2018. године.

Рок за подношења пријава за све три позиције је 15 дана.

Комисија проводи јавно тестирање кроз интервју и предлаже ранг листу Влади Српске, која потом свој приједлог за избор директора, члана и предсједника УО Агенције упућује Народној скупштини на усвајање.

Извор: Цапитал

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

ријец је ријец

11.11.2015 15:00

Ма битно је да је Кадар са ДНС-пецатом. Остало, мислим струка и наука, објесити најбоље мацку на реп. Браво! Цеститам Павиц-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.11.2015 07:24

А зашто се расписују конкурси ако се све раније договори? Смијешно или ипак жалосно?!?!

Name

управни одбор

11.11.2015 15:07

Шљиварка и њена породица изузетно добро финансијски профитирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

11.11.2015 15:07

Дрзи ли Дујаковиц висе станд на бувљаку.Требао би купити сарафа код њега.Најбољи посао је политика

ОДГОВОРИТЕ
Name

МР

11.11.2015 15:13

Увредљиво је да осуђени криминалац Марко Павић дијели плијен. Шта мислите коме ће га дати па наравно неће некоме поштеноме. Само улица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

11.11.2015 15:31

Ма немојте тако родјо је најстрожи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

11.11.2015 16:06

Е па од обига нема даље.Момак је глуп да глупљи бити не може, понављао пар разреда а сад :-( Поред тога не видим шта је то он урадио за ДНС осим што га гура дибојски СДС??

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако кажу

11.11.2015 16:09

Иду промјене и одговорност за ове новостворене богаташе за лош десетогодишњи живот народа у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конкурс

11.11.2015 16:19

Да ли у конкурсу стоји да кандидат мора бити члан ДНС-а? Има ли ово смисла, овако отворено да странке гурају своје људе? Гдје смо то стигли? Шта ће људи који нису СНСД, ДНС или СДС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФУЈ багро

11.11.2015 16:32

Расписан јавни конкурс а зна се унапријед ко ће бити директор. ФУЈ! Хоће ли ико икад похапсити ове болесне криминлаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лонцу поклопац

11.11.2015 16:59

Што ће конкурс и све те западњачке процедуре када се све зна, и ко и шта и како... Ова варијанта: ватрогасац и сектор осигурања и није лоша комбинација..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Дјокица

11.11.2015 17:39

Тако су се фрљали и са мјестом директора Центра за социјални раду Бањалуци. Нису били у стању поставити свој кадар, ону Ролдову, па су провјереном коруптивном методом поставили бестију Веру Сладојевиц која је унистила то предузеце за два мјесеца. А вама из БН топло препоруцујем да истразите ста се десава тамо, како се радници мобингују, падају у несвијест, одвози их хитна помоц, како им се пријети, којег доктора наука су натјерали да креци просторије установе, како се пакују афере радницима, како се трпају дјеца у установе умјесто у хранитељске породице, како се раде незаконита усвојења...Како то ради ДНС...Јадна је странка којој је мјерило успјеха број постављених директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоргован

11.11.2015 18:17

Дјокице гледај своја посла

Name

Мара

11.11.2015 18:31

Докице помети своју авлију па онда гледај тудју.

Name

Браво Ђокице

12.11.2015 18:12

Не знам зашто се неки буне због твог коментара кад смо у медијима слушали о овим аферама.

Name

Хаха

11.11.2015 19:40

Славен и Сладјан, прије 10 год радили на пијаци а данас... добојска крема....цццц хаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

12.11.2015 08:15

Ја не знам коме би то могло бити смијесно? Ја бих се грохотом смијао да сето десава у ФБиХ али посто је то у мом граду плакао бих над властитом судбином.Све нам то и јесте сто вецина градјана дозивљава као да се десава неком другом или да је нека циркуска представа па хахаха а они унистисе све зиво.

Name

Родјо

12.11.2015 16:32

Одговор за хаха, ти си и прије 10година био миш и осто до данас и вероватно такав ћеш и остати.

Name

xyxy

11.11.2015 20:22

ЗАТО ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА НЕ МОГУ ДОБИТИ ПОСАО И ПОРЕД ДВИЈЕ ФАКУЛТЕТСКЕ ДИПЛОМЕ. СРАМ ДА БУДЕ ОВУ ВЛАСТ ЗА ОВО ШТО РАДЕ. ДЈЕЦА остала без очеве, а нека и без оба родитеља и потуцају се по конкурсима. Страшно да страшније не може бити. ОВИ НЕЋЕ МИРНО СПАВАТИ. ЗАСЈЕЛИ СУ У КРВАВЕ ФОТЕЉЕ, А МРТВИ НЕ ПРАШТАЈУ. ТО БИ ТРЕБАЛИ ЗНАТИ. ЗАИГРАЋЕ МЕЧКА И У ПАВИЋЕВОМ ДВОРИШТУ И ОСТАЛИХ КОАЛИЦИОНИХ ПАРТНЕРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

12.11.2015 07:11

Споменка Стевановић прави кандидат уз чашицу све сигурно '

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

12.11.2015 11:31

Па не ставља њега Павић већ Дукић. Наставља се пракса постављања кадрова од стране тајкуна. Прије је Бобар своје кадрове убацивао у јавна предузећа, па по узору на њега сад Дукић убацује своје кадрове преко којих ће да пере паре и влада. У нормалном свијету се ти ликови називају људи из сјенке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРашко

12.11.2015 20:31

Јоле је јебен играч!

ОДГОВОРИТЕ