Федерер је најомиљенији међу колегама и навијачима!

Роџер Федерер 11. пут у каријери и петуи пут у низу добио је награду за фер-плеј на АТП туру, тзв. Стефан Едберг Спортсмансхип Аwард.

Тенис 12.11.2015 | 19:20
Федерер је најомиљенији међу колегама и навијачима!

У конкуренцији су још били Рафаел Надал, Давид Ферер и Кевин Андерсон, а гласали су играчи.

Осим код колега, Федерер је најпопуларнији и код навијача, пошто је 13. пут проглашен за омиљеног међу публиком, и то са 65% добијених гласова. Други је био Рафаел Надал, а следе Новак Ђоковић, Енди Мари и Кеи Нишикори.

Уручене су и награде првом тенисеру света Новаку Ђоковићу и првом дублу Бобу и Мајку Брајену, а награду “звезда будућности“ добио је Александер Зверев. Момак рођен 1997. године најмлађи је у Топ 100, у једном тренутку дошао је и до 74. места, а играо је полуфинале у Бастаду и четвртфинале у Вашингтону.

Хјеон Чунг, 19-годишњак из Јужне Кореје, добио је награду за играча који је највише напредовао – био је 173. на свету, ове сезоне освојио је четири челенџера и играо је четвртфинале у Шенжену, па је сада на 51. позицији на АТП листи.

Повратник године јесте Француз Беноа Пер – после повреде колена испао је из Топ 150 у 2014. години, али ове сезоне је био здрав, играо је константно, узео је и трофеј у Бастаду, да би сезону завршио на 20. месту на свету.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

12.11.2015 19:09

То је зато сто је он Свајцарски П...Р!!!Ха,Ха....

ОДГОВОРИТЕ