Колико избјеглица треба да се баци у море?

Наставнику физике у једној од гимназија у Бидгошћу, на северу Пољске, пријети отказ пошто је ђацима дао задатак да израчунају колико сиријских избјеглица морају да баце са сплава у море да сплав безбједно доплови до обале Грчке.

Свијет 11.11.2015 | 12:00
Колико избјеглица треба да се баци у море?

"Четворо избјеглица из Сирије покушава да допре до Грчке на сплаву димензија 1x2мx 20цм. Израчунај колико избјеглица треба гурнути са сплава у море да доплови до циља ако сваки има 60 килограма", гласио је задатак на часу физике који је шокирао дјаке, али и њихове родитеље који су одмах наставника пријавили директору гимназије.

"Директор је истог дана разговарао с наставником и обавестио га је да ће први следећи такав инцидент значити отказ", казала је пољској телевизији ТВН24 замјеница директора те гимназије Елжбјета Сташевич.

Наставник се правдао да је само хтио, додуше несрећно, да привуче пажњу ученика.

"Прије тога су имали задатке у којим су градили тај сплав, па је овај некако логично проистекао. То нема никакве везе с некаквим мојим расистичким приступом. Немам ништа против избјеглица, радо бих видио људе различитог поријекла у Пољској, уколико би они пристали да живе овдје", рекао је за ТВН24 тај наставник.

Иако је у гимназији само опоменут, није искључено да ће изгубити посао, пошто је случај доспио и пред више просвјетне власти у регион.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ма

11.11.2015 11:06

Неце добити отказ ,они на висем нивоу су гори од њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ја

11.11.2015 11:28

Заборавили Пољаци ста знаци бјезати од Сваба, рата и бити избјеглица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

11.11.2015 12:01

Пољаци су морали бјезати како од Нијемаца тако и од Руса-Саљина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.11.2015 05:36

Тајни владари из сенке јавно пишу и говоре да гоље треба уништавати све док човечанство не падне на двије милијарде становника са садашњих седан милијарди.

ОДГОВОРИТЕ