Приштина суспендовала Споразум о ЗСО

Уставни суд самопроглашеног Косова привремено је суспендовао бриселски споразум о Заједници српских општина.

Србија 10.11.2015 | 22:55
Приштина суспендовала Споразум о ЗСО

Уставни суд је саопштио да је одлука донесена једногласно, те да је формирање Заједнице српских општина суспендовано до коначне одлуке суда која ће бити накнадно донесена.

"На сједници одржаној данас суспендован је Споразум о Заједници општина са већинским српским становништвом прихваћен у Бриселу у августу ове године", наведено је у саопштењу на албанском језику.

У саопштењу се додаје и да је донесена интерна мјера, на захтјев предсједника самопроглашеног Косова Атифете Јахјага, о оцјени уставности формирања Заједнице српских општина.

Одлука о суспензији Споразума донесена је само дан послије одлуке Генералне конференције Унеска да одбије иницијативу Албаније за пријем Косова у ову организацију УН.

Уставни суд самопроглашеног Косова био је у обавези да се у року од 60 дана изјасни о Јахјагиној иницијативи за оцјену уставности, а тај рок истиче средином децембра.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хаха

10.11.2015 19:40

Толико о Бриселу и његовој вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

10.11.2015 19:59

Нормално на опструкције опструкцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.11.2015 20:26

Нека сада Гробар слави побједу Србије. Који су то лопови, то није нормално... Сад ће Таћи на Пик-у да продаје "очуван камен" са манастира, 20 КМ по кубику. Бог ме убио ако наши политичари не би преживјели и атомски удар, ово је нека најновија ванземаљска сорта ЛОПОВА!!! Најлакше је сједити 448 километара од Приштине и паметовати, а то што ће сада шиптарска багра искористити прилику да за.ебава оно мало биједе што је остало, то ћемо наравно сутра гледати на ТВ-у и псовати из топлих домова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коначно

10.11.2015 20:36

Коначно права вијест. Тај бриселски споразум је и онако био штетан за Србију. Шипци су урадили оно што Србија није смјела! Супер. Вратити ствари на резолуцију 1244 и чекати повољан историјски моменат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.11.2015 23:53

Повољан историјски моменат??? Скочи с каквог доброг моста...

Name

Баја

11.11.2015 06:10

Никада ми нећемо доћи до памети! Манимо се ЕУ и тобожњег запада који нам трчи да помогне, али у чему: Морамо да допустимо све и свашта , е тек онда смо демократска земља? Да педери могу равноправно да парадирају ( да се ј....) на законити начин, лезбејке да се ( готиве ) на не(културан) начин и све је по Закону, чак могу да усвајају дјецу, јер не може мушко да затрудни , нити женско да затрудни без мушкарца! Али ово што сам написао је само један дио шта још Србију и све остале чека за улазак у ЕУ. Затим слиједе да Србија призна покрајину: Санџак! Један дио Прешевске долине, Боујановца, ... Бог те питао шта ће још да траже а све ради уласка у ЕУ и њихових поглавља! Колико их има Бог сами зна! Србијоооооо буди се, ово ми је исто као у Читанка 5 разред : Трнова Ружица! Србинееееее, немаш ти пријатеља на (западу) они само гледају користи, окрени се Русији!!!!!! Ово Вам поручује Баја из Добоја!

ОДГОВОРИТЕ