Предсједник Партизана мијења клуб?!

Никола Пековић наводно би могао да буде трејдован у Далас или Индијану!

Кошарка 12.11.2015 | 08:20
Предсједник Партизана мијења клуб?!

Сезона у НБА лиги је почела, црногорски центар Никола Пековић још се опоравља од повреде, а из САД стижу информације да би председник београдског Партизана могао да буде трејдован у Индијану Пејсерсе или Далас Мавериксе.

Тренер Минесоте Сем Мичел размишља о опцији да се захвали Пековићу како би дао минутажу првом пику са овогодишњег драфта Карлу Ентонију Таунсу.

Поред Таунса, то је и 25-годишњи Сенегалац Горги Ђенг који је прошле сезоне остварио леп напредак и имао просечан учинак од 9,7 поена и 8,3 скока по утакмици.

Пековић је прошле сезоне такође због проблема са повредом тетиве одиграо само 31 утакмицу за Минесоту. Имао је у прошлој сезони просек од 12,5 поена по мечу.

Још се не зна кога би Индијана и Далас могли да понуде у замену за црногорског центра. Највећи “проблем“ могао би да буде Пековићев јак уговор, а челницима Минесоте додатно би добро дошло растерећење буџета.

Пековић је у лето 2013. године са Минесотом потписао нови петогодишњи уговор вредан укупно 60.000.000 долара. Било је летос, тачније у августу, чак и покушаја да се 29-годишњи центар трејдује у Портланд, али тај трансфер се на крају није реализовао.

Како наводе локални медији из Минеаполиса, цела прича око Пековићевог могућег одласка из Тимбервулфса требало би да добије расплет до средине следећег месеца.

Далас већ годинама, прилично безуспешно тражи снажног играча под кошем, тако да Маверикси у овом тренутку можда делују као боља опција за Пековића, ако већ дође до тога да мора да мења клуб.

Коментари / 0

Оставите коментар