Трипковић: Дуле недостаје, Вања подсећа на мене из млађих дана!

Бивши кошаркашки репрезентативац Урош Трипковић због проблема са повредама окончао је каријеру, па има више времена да прати бивши клуб Партизан.

Кошарка 11.11.2015 | 22:20
Трипковић: Дуле недостаје, Вања подсећа на мене из млађих дана!

Њега је обрадовала победа против подгоричке Будућности у хали "Пионир", неочекивана с обзиром на тренутну ситуацију.

- Партизан је победио сјајну екипу. Будућност има тим прављен за сам врх АБА лиге. Форма је у узлазној путањи, како време буде пролазило, биће све боље. Црно-бели су погодили са Џонсом. Много тога ће зависити и од новог плејмејкера Вилсона и његовог уклапања у систем - истиче Трипковић.

Чачанин и нови тренер Партизана Петар Божић су повезани на специфичан начин. Млади стручњак је крстио Урошеву децу.

- Пера ми је кум и могу да кажем да је сјајан човек. Прави избор за клупу црно-белих. На самом је почетку, али као бивши плејмејкер има велико знање. Уз Вујошевићева је стекао и потребно искуство. Он зна како треба да се понаша са екипом. Момци су млади, а Пера ће их у правом тренутку охрабрити, али и подвикнути им када је то неопходно.

Трипковић сматра да је у “Пиониру” чудно без Душка Вујошевића.

- Дуле је био ту годинама... Сви смо навикли на њега, за сваку промену је потребно време и сада је необично што га нема. Али, понављам, Божић је прави човек за Партизан.

Голобради капитен црно-белих Вања Маринковић стилом игре подсећа на Трипковића.

- Као да видим себе! Кад га гледам на терену, заиста личи на мене из млађих дана. Има сличности... Вања је млад момак и тренутно је под великим притиском. Ипак, биће велики играч.

Навијачи дају крила!

На мечу против екипе Будућности, навијачи су пружили велику подршку младом тиму.

- Атмосфера је била сјајна, права евролигашка. Кад је требало навијачи су дали крила црно-белима. Није мала ствар победити Будућност, тога су сви свесни.

Коментари / 0

Оставите коментар