Аранитовић: Учио сам од великих! Није све у "тројкама"!

Транзиција у Партизану највише је пријала младом плејмејкеру Петру Аранитовићу који је коначно добио праву шансу у црно-белом дресу и максимално је искористио.

Кошарка 11.11.2015 | 20:20
Аранитовић: Учио сам од великих! Није све у "тројкама"!

"Имао сам прилику да тренирам и развијам се уз велике играче у Партизану – Богдановића, Павловића, Тепића, Милосављевића... Много тога сам имао прилике да научим од њих. Ипак, не желим да било кога копирам, већ да надограђујем своју игру и на најбољи могући начин испуним свој играчки потенцијал", рекао је Аранитовић за сајт АБА.

Аранитовић је био невидљив у прва два кола, а онда је експлодирао са 24 поена против Игокее, а на сјајном нивоу био је и против најјачих екипа лиге, Црвене звезде (19п, 4ас) и Будућности (12п, 3ск).

"Шут за три поена јесте једна од јачин страна у мојој игри, али се никако не ослањам само на њега, већ и на продор и остале елементе у игри. Свакодневно радим на индивидуалном усавршавању, вредно тренирам и консултујем се са стручним штабом о свим појединостима. Верујем да су добре партије и плод тог индивидуалног рада са тренерима Божићем, Кецманом и Авдаловићем, поготову јер су сва тројица у играчкој каријери играли на сличној позицији као и ја", истакао је Аранитовић.

Партизан је лоше почео сезону, редали су се порази, али су црно-бели протеклог викенда добили лидера АБА лиге Будућност, и тако најавили борбу за врх табеле.

"Сигурно да смо веровали да можемо да победимо. Знали смо да после пораза од Звезде нема времена за тугу, већ да морамо да се припремимо што боље и покажемо реакцију. Испоштовали смо договор из свлачионице, што се најбоље могло видети у другој, трећој и четвртој четвртини. Мислим да је таква игра рецепт за наставак сезоне", рекао је бек Партизана.

Први пут после скоро 15 година Партизан у сезону није ушао са амбицијом да осваја трофеје, него да опстане.

"Верујем да ћемо се дизати из утакмице у утакмицу и да ћемо на крају сезоне моћи са поносом да кажемо како смо много напредовали у игри и тако створили основу за велике домете у наредним годинама. Иако су навикли на трофеје, уверен сам да ће наши навијачи препознати наше залагање и на крају сезоне бити задовољни нашим учинком", рекао је Аранитовић.
Он није једини Аранитовић у АБА лиги, његов брат Александар игра за екипу Мега Лекса, па ће бити директни ривали на паркету.

"Јесте чудно, поготову што доста причамо о том ривалству на терену. Ипак, када изађемо на паркет, обојица размишљамо само о томе да наш тим победи. Он размишља о Меги, а ја о Партизану", закључио је млади играч Партизана.

Аранитовић ће у наставку сезоне имати још јачу конкуренцију на бековској позицији, јер је стигао искусни Американац Џамар Вилсон.

Партизан је тренутно при дну табеле АБА лиге са три победе у девет утакмица, а у понедељак 16. новембра гостује Задру.

Коментари / 0

Оставите коментар