Јубилеј Златана Ибрахимовића!

Фудбалски ас Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић изабран је за најбољег фудбалера Шведске протекле године!

Фудбал 11.11.2015 | 17:20
Јубилеј Златана Ибрахимовића!

Фудбалски ас Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић изабран је за најбољег фудбалера Шведске протекле године, што му је јубиларно десето такво признање у земљи у чијој репрезентативној селекцији носи капитенску траку.

Гала додјеле награда најбољим фудбалерима Шведске одржана је синоћ у Глобал Арени у Стокхолму, а Ибрахимовић је изјавио да је срећан због престижног признања "Златне лопте Шведске" и додао да велика заслуга за његове успјехе припада његовој породици.

Подсјетивши да ће селекција Шведске ускоро играти двомеч баража против Данске за пласман на Европско првенство у Француској, Ибрахимовић је казао да очекује побједу и пласман на ЕУРО.

Велики разлог за задовољство имао је и голман турског тима Касимпаша, Андреас Исаксон, који је такође десети пут освојио признање за најбољег шведског голмана године.

И Исаксон је казао да је поносан због новог признања у својој домовини, али и он је додао да ће право славље одложити након предстојећих мечева против Данске и да ће славити тек када Шведска репрезентација избори карту за наступ на смотри најбољих селекција Европе у Француској.

Награду "Златна копачка Шведске", која се додјељује голгетеру, добио је још један натурализирани шведски репрезентативац Емир Кујовић.

Кујовић је најбољи стријелац Супер лиге Шведске са постигнутим 21 голом у дресу актуелног првака Норчепинга, а приликом преузимања награде је казао да је срећан и због позива у шведски национални тим.

Коментари / 0

Оставите коментар