КК Партизан: Андрић, Вилсон, Џонс...

Крилни играч релативно добро прошао после повреде у суботњој утакмици, нови плејмејкер на лекарским прегледима.

Кошарка 11.11.2015 | 19:00
КК Партизан: Андрић, Вилсон, Џонс...

Кошаркаши Партизана, силом прилика, ове јесени не играју у Европи, па између две утакмице АБА лиге имају и по осам-девет дана паузе. Превише за тако велики клуб и навијаче увек жељне узбуђења, али "из ове се коже не може"!

Нема брзог решења, само може да се напорно ради на свим "фронтовима", како би се црно-бели већ наредне сезоне вратили тамо где припадају.

Победа над екипом Будућности у 9. колу АБА лиге била је један, али вредан корак напред.

За њу је плаћена и цена, у виду повреде Михајла Андрића већ у другом минуту утакмице. Андрић се недавно вратио на терен после два месеца паузе и није крио очајање када је морао да седне на клупу и затражи лекарску помоћ...

Међутим, преглед магнетном резонанцом у понедељак дао је охрабрујуће резултате. Није обновљена повреда стопала, која га је крајем августа одвојила од кошарке, нити ће проћи много времена до новог покушаја "кам-бека".

Нема чврстих прогноза и рокова, највише зависи од самог играча и способности ткива да се регенерише, али не би требало да Андрић пропусти више од две утакмице АБА лиге (Задар у гостима, Тајфун у Пиониру).

У исто време, на тренинзима црно-белих већ од уторка увече биће једно ново лице.

Наравно, реч је о Џамару Вилсону, који је после прве преспаване ноћи у Београду отишао у Завод за спорт и спортску медицину у Кошутњаку, да обави све неопходне прегледе и тестирања.

После тога му следи потписивање приступнице, како би клуб могао да га региструје у Кошаркашком савезу Србије, па тренинг и упознавање са саиграчима и стручним штабом.

У Хумској 1 очекују да из иностранства стигне неопходни "ЛОЦ", па да Вилсон буде лиценциран за наступ у следећем колу АБА лиге.

Навијачи са нестрпљењем очекују да га виде на делу, поготово у тандему са земљаком Кевином Џонсом, који је против Будућности био један од играча одлуке.

Судећи по кратком видеу са јутарњег тренинга, објављеном на Партизановом Тwиттер профилу, Џонс "пуца" од енергије и потврђује да је позив некадашњег шампиона Европе, региона и Србије дочекао потпуно спреман.

Коментари / 0

Оставите коментар