Стигао Вилсон: Партизан нема искуство, а то ћу му ја донети!

Џамар Вилсон, Американац са финским пасошем, у петак је озваничио сарадњу са Партизаном, а у понедељак увече је и допутовао у Београд. На аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је пословни директор Млађан Шилобад.

Кошарка 10.11.2015 | 08:20
Стигао Вилсон: Партизан нема искуство, а то ћу му ја донети!

"Јако сам узбуђен. Свестан сам да сам дошао у историјски, легендарни клуб. Док одрасташ и играш баскет, чекаш овако лепе прилике и обећавам да ћу дати све од себе да помогнем екипи. За сада од себе очекујем само да играм храбро, као што сам и играо целог живота. Да се борим до краја, и да никада не одустајем", поручио је Вилсон навијачима клуба по доласку у Београд.

Искусни 31-годишњи плејмејкер никада није успео да пронађе пут до НБА лиге, а до сада је у краијери наступао за белгијске тимове Пепинстер, Окапи и Лијеж, финску Хонку, као и аустралијске екипе Кернс и Аделејд и француски Роан.

У редове црно-белих управо и стиже из Руана у ком је завршио сезону прошле године са просеком од 9,5 поена и 2,3 асистенције, али је најбоље игре бележио протеклих сезона у Аустралији где је просечно по мечу имао 16,6 поена и 4,7 асистенција. Са кошаркашком традицијом у Србији добро је упознат.

"У првој европској сезони имао сам тренера Хрвата, Ивицу Скелина, и неке саиграче Србе, и од њих сам схватио колико је овде кошарка важна. Стварно сам срећан што сам овде. Други пут сам у Србији. Играо сам једном против ФМП-а, било је кратко али лепо. Међутим, имао сам и пуно саиграча који су играли некада овде и који су пренели сјајна искуства", рекао је Вилсон, који је гледао меч Партизан - Будућност, у ком су његови нови саиграча изненадили фаворизовани подгорички тим и победили са
86:77.

"Гледао сам последњи меч против Будућности, видео сам колико је екипа борбена. Видео сам да је тим млад, талентован, али и да можда недостаје мало искуства. То је управо савршена ситуација за мене, мислим да сам доста тога прошао у животу, имао дугу каријеру и да имам шта да покажем", рекао је нови плејмејкер црно-белих.

Такође, протеклог септембра је био и члан репрезентације Финске на Еуробаскету са просеком од 12 поена и 2,8 асистенција, а сећамо га се и из утакмице у осмини финала, када нам је убацио 15 поена и задавао пуно проблема у првом полувремену. Вилсон је постигао 15 поена за Финску у утакмици против селекције Србије.

"Сећам се меча са Србијом, отворили смо га добро, али је Србија у другој и трећој деоници потпуно преузела контролу, почела да погађа шутеве, а кад се такав тим разигра, готово је немогуће зауставити га", подсетио се Вилсон дуела са "орловима".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

10.11.2015 10:28

Добродошао у црно-белу породицу Џамар!

ОДГОВОРИТЕ