"Змајеви" почели "Операцију Ирска"!

Репрезентативци БиХ окупили су се у Зеници пред бараж за ЕУРО 2016 против Ирске.

Фудбал 10.11.2015 | 12:00
"Змајеви" почели "Операцију Ирска"!

Фудбалски репрезентативци БиХ пристигли су у Тренинг камп Фудбалског савеза БиХ у Зеници, гдје синоћ почели припреме за двомеч баража за одлазак на ЕУРО 2016 против Ирске, у Зеници 13. новембра и три дана касније у Даблину.

Неколико изабраника селектора Мехмеда Баждаревића на окупљање стигло је још у недељу, док су јуче у Тренинг камп стигли Ведад Ибишевић, Един Вишћа, Тино Свен Сушић, Харис Медуњанин...

Игор Јанковић, тренер у стручном штабу БиХ рекао је како Баждаревић са сарадницима студиозно проучава репрезентацију Ирске.

"Скратили смо списак играча за меч са Ирцима са првбитних 28 на њих 25. Марин Аничић је имао повреду у Лиги шампиона и првенству, има сломљен нос. Ермин Зец има проблема са леђима, а Раде Крунић је остао као резерва. План припрема је исти као и сваки пут. Стручни штаб је дошао у камп још у четвртак, радимо студиозно, пратили смо утакмице како би ушли што спремније у сусрете баража. Ирска има проблема и са повредама и картонима. Два, три кључна играча ће им фалити у Зеници, а мислим да је најбитније да не примимо гол у првом сусрету и да одемо са предношћу у Дублин. Учинићемо све да обрадујемо наше навијаче и одемо на Европско првенство. Морамо сви дати свој максимум како би се радовали. Радује нас добра форма репрезентативаца и желимо у наредним данима да нађемо најбољу форму и најспремнијих 11. Мухамед Бешић ће се данас прикључити екипи и неће бити у комбинацији за прву утакмицу због картона, али очекујемо да ће дати свој максимум ако буде играо у реваншу", истакао је Јанковић.

Изет Хајровић вјерује да селекција БиХ има шансу да се пласира на ЕУРО 2016, али истиче какао је прва утакмица много битнија јер у њој треба изборити добар резултат и са предношћу ићи на реванш у Дублин.

"Ирска има добру екипу. Добили су Њемачку и морамо добро да пазимо. Морамо дати све од себе и играти офанзивно и надати се проласку. Спреман сам. Селектор вјерује у мене и ако добијем прилику да играм искористит ћу је што боље. То није само моја дужност него свих играча, сви се морамо борити да прођемо, да идемо на ЕУРО. То би било супер након одласка на Свјетско првенство, не само за нас играче, него и читаву државу. Навијачи знају у којој смо ситуацији и сигуран сам да ће нас подржати као и до сада", рекао је Хајровић.

И Бичакчић је увјерен у побједу репрезентације БиХ и у Зеници и у Дублину.

"Што се тиче Ирске, видјели смо какав квалитет имају и мислим да ћемо направити добар план за игру против њих. Морамо пажњу посветити нама, нашем квалитету и вјерујем да можемо побиједити. Имали смо повријеђених играча и мало бодова, а сада смо у овој ситуацији каквој јесмо и лијепо је видјети да су наши играчи у својим лигама у доброј форми и зато сам оптимиста. Ко год да буде на терену мора дати све од себе, да гине за државу, навијаче и један за другог. Не сумњам да ће свако дати све од себе да одемо на Европско првенство у Француску", поручио је Бичакчић.

Подсјетимо, први сусрет баража за ЕП између БиХ и Ирске игра се у петак у Зеници на стадиону „Билино поље“ са почетком у 20:45.

Коментари / 0

Оставите коментар