Беговић: Показали смо карактер, можемо на ЕП!

Након тешких тренутака које пролази с Челсијем и резултатске кризе коју проживљава клуб са "Стемфорд Бриџа", Беговић се радује утакмицама баража за ЕУРО 2016 с Ирцима 13. новембра у Зеници и три дана касније у Даблину.

Фудбал 10.11.2015 | 10:40
Беговић: Показали смо карактер, можемо на ЕП!

Голман бх. репрезентације Асмир Беговић и актуелна "јединица" Челсија је рекао како вјерује да ће са саиграчима из националне селекције остварити коначни циљ и изборити пласман на Европско првенство 2016. године у Француској, након двомеча баража против Ирске.

Послије тешких тренутака које пролази с Челсијем и резултатске кризе коју проживљава клуб са "Стемфорд Бриџа", Беговић се радује утакмица с Ирцима 13. новембра у Зеници и три дана касније у Даблину.

"Ради се о одличној екипи и сигурно је да неће бити лако, да нас чекају двије јако тешке утакмице. Мислим да су очекивања свима јасна, вјерујем да имамо квалитет да из ове двије утакмице изађемо као коначни побједници и заиграмо на Европском првенству", казао је Беговић који је дрес репрезентације БиХ носио 45 пута.

Ово ће "змајевима" бити треће учешће у баражу за велико такмичење. Претходна два су завршила у корист Португала који је тако изборио пласман на велико такмичење. Без обзира на негативан скор из баража, бивши голман Портсмута и Стоука мишљења је да бараж не треба гледати као негативно искуство.

"У ствари, на то требамо гледати као да имамо довољно искуства да знамо шта нас чека. Кренули смо лоше, али смо ове године показали карактер, побиједили неке важне утакмице иако смо били под огромним притиском и мислим да смо сада у другачијој ситуацији када је у питању атмосфера. Сви вјерујемо у остварење коначног циља", рекао је Беговић.

Уколико се испуне његова очекивања, Беговић ће након Бразила имати прилику учествовати на још једном великом такмичењу. Тако би имао прилику да на ЕП-у прослави 29. рођендан (рођен 20. јуна). Исто тако каже и да не размишља превише о томе када ће завршити каријеру.

"Играње на великом такмичењу, Свјетском првенству у Бразилу било је сјајно искуство за све нас, али наравно да желимо то поновити. Искрено, не размишљам превише о томе када ћу завршити каријеру. Мислим да је прерано за то. Оно што сигурно знам је да је испред мене још доста играња, а надам се да ће то укључивати и редовна појављивања на великим такмичењима са репрезентацијом", изјавио је Беговић уочи доласка на окупљање репрезентације у Зеници.

Рођени Требињац је овог љета, након бројних понуда великих клубова, одлучио ставити потпис на вјерност лондонским "плавцима". Иако се радо присјећа периода у Стоуку, казао је како је долазак у Челси велики корак у његовој каријери.

"Вријеме проведено у Стоуку било је стварно одлично и уживао сам тамо, али Челси је клуб на другом нивоу у смислу организације, окружења и на крају крајева глобалне популарности. Много је више обавеза у оваквом клубу, и притисак је већи, али ради се о врхунском клубу и сјајно је бити дио њега", изјавио је Беговић.

Мада је сезону почео као замјену Белгијанцу Тибоу Куртои, убрзо је сплетом околности, добио прилику да стане међу стативе.

"Челси је такав клуб да морате увијек бити на сто посто и увијек спремни за оно што се може десити. Када сам дошао овдје био сам фокусиран на свој рад и борбу за своје мјесто у тиму. Прилика је дошла мало неочекивано, али мислим да сам показао да сам био спреман", рекао је Беговић.

Током прелазног рока Челсијева понуда није била чак ни финансијски најисплативија, али је голман "змајева" ипак одлучио доћи на "Стемфорд Бриџ". Мотив су били борба за титулу и играње Лиге шампиона.

Након 12. кола Челси је 16. на табели с три бода више од мјеста које води у другу лигу и пет мање од Стоука. На питање да ли се "покајао" због одлуке да изабере баш лондонски тим, Беговић је одговорио да и даље сматра да је урадио добар потез.

"Када је у питању Премијер лига, сигурно је да смо морали и да можемо боље. У неким утакмицама нисмо имали ни среће, неке смо одиграли испод реалног одраза наше квалитете. С друге стране, у Лиги шампиона нам иде солидно. То што смо тренутно на табели лошији него што смо очекивали не утиче на моје расположење када је у питању одлука због преласка у Челси. И даље сматрам да сам урадио добар потез и да је то велики корак напријед за мене у каријери, јер Челси је врхунски клуб", одлучан је Беговић.

Вјероватно је један од разлога за одабир Челсија био и Жозе Мурињо, каризматични португалски стручњак, који је клубу донио толико жељене титуле првака Енглеске. У изјавама за британске медије Беговић није имао дилема. За њега је "Специјални" најбољи тренер свијета.

"Мислим да је сувишно говорити о Жозеовим квалитетама. Ради се о једном од највећих стручњака у свом послу и стварно је привилегија радити с њим. Он као и сви ми ради све да поправимо нашу игру", истакао је Беговић и додао да вјерује како ће извући из ове ситуације, јер његов клуб има квалитет, вриједно раде и сигуран је да ће ускоро имати боље резултате.

КУРТОА
Колега и конкурент за број 1 Тибо Куртоа могао би се вратити на терен наредног мјесеца. "Тибо је један од најбољих голмана на свијету и надам се да ће се ускоро опоравити од повреде. Већ сам рекао да је један од разлога мог доласка у Челси тај да се такмичим са најбољим. Најважније је да екипа почне правити резултате у континуитету", рекао је Беговић.

Коментари / 0

Оставите коментар