Ђоковић: Нико није савршен, али...

Новак Ђоковић покушао је да објасни шта је разлог његове незапамћене доминације у тенису у 2015. години.

Тенис 10.11.2015 | 11:40
Ђоковић: Нико није савршен, али...

Српски тенисер освојио је Мастерс у Паризу савладавши Ендија Марија са 6:2, 6:4, што је његова 10. тиула у 2015. години и рекордна шеста Мастерс титула ове године.

Српски тенисер играо је ове године у финалу свих Мастерса на којима је наступао, као и у сва четири Грен слем финала, што је само по себи рекорд који вероватно нико никада неће поновити.

„Од најранијих дана мог детињства био сам окружен људима који су прави професионалци, који имали велико знање о спорту и животу и знају шта је потребно спортисти да би дошао до врхунца. Мислим да сам то наследио, пре свега, од мојих родитеља који су се бавили спортом. Неколико тренера, људи, ментора ме је обликовало у особу каква сам данас. Имао сам среће да добијам савете како да размишљам о свим стварима. Не само о тренингу, већ и о опоравку, исхрани и психологији“, рекао је Ђоковић.

Иако иза себе има вероватно најуспешниху сезону у историји овог спорта, српски тенисер се не опушта.

„Ништа не узимам здраво за готово. Покушавам да константно унапређујем своју игру.“

Роџер Федерер и Рафаел Надал заједно су освојили само један Мастерс у 2015. години. Новак је у осам финала освојио шест трофеја.

„Мислим да постоји неколико разлога због којих сам достигао врхунац своје каријере ове године. Што се тиче физичке и менталне снаге, достигао сам врхунац. Наравно, прошао сам претходно кроз одређене периоде у којима сам имао сумње и када нисам био успешан. То ми је била одлична лекција и ове сезоне се све поклопило. Нико није савршен, али ако тежите савршенству, можда и достигнете супериорност. То је моје размишљање“, додао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар