"Одлуке о Сребреници и Косово показатељи да Србија не губи"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да се Србија данас на сједници Генералне конференције УНЕСЦО-а супротставила много већим од себе, који нису успјели да је унизе ни политички згазе.

Србија 09.11.2015 | 22:49
"Одлуке о Сребреници и Косово показатељи да Србија не губи"

"Србија се супротставила много моћнијим од себе, нисмо побиједили, али они нас нису унизили, нису нас ни политички згазили, зато сам поносан на наш народ који се плашио лошег, а не жели да ликује у добром, зато сам сигуран да је пред нама добра будућност", поручио је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије након што приједлог за чланство Косова у тој организацији УН за образовање, науку и културу није добио неопходну двотрећинску подршку.

Вучић је подсјетио на изреку да је бахатост највећи непријатељ побједе, и да не жели да ликује, нити жели да се грађани Србије праве важни.

"Кажемо двије ствари: Србија није поражена, а друга ствар је да то више и није велика новост. Србија полако, али сигурно учи, у најмању руку, да не губи", рекао је премијер и додао да то показују "резолуција о Сребреници, економска агресија Хрватске, Генерална скупштина УНЕСЦО-а".

"Успјешан крај по свим тим питањима најбољи су доказ за то", рекао је Вучић.

"Као народ и земља завршили смо са комплексима и почели да се боримо, да штитимо интересе и нисмо неко коме се намеће своја воља. Поштујемо све, не бусамо се у прса али не узмичемо ни пред ким", нагласио је премијер Србије.

Додао је и да се Србија питала ово питање би се рјешавало кроз дијалог.

Извор: Бета

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

киза

09.11.2015 16:03

Вуцко твоји резултати су постали видљиви. Хвала драгом БОГУ да је на цело Србије досао неко ко води рацуна о земљи Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре киза

10.11.2015 08:04

Осеца ли се присуство сарказма,подсмеха у твом коментару или се то само тако цини.

Name

е мој

09.11.2015 16:06

Ако наставиш самоубилачки јуришати у наручје западном шљаму, оде подршка Москве а онда се ухвати за уши што ћеш убудуће ишта успјети болокирати. Србија аутоматски након још једне велики подршке и побједе Москве мора промјенути курс, зауставити пут ка ЕУ и НАТО, подржати враћање надлежности РС и даље њено јачање самосталности као и безусловно се окренути Русији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре е мој

09.11.2015 17:59

Е мој, на цему си ти ?

Name

Пријатељи

09.11.2015 16:10

Ко те подржао,цитат,,никад нећу покварити односе са немачком,,та иста немачка гласала ЗА а Хрватска против дакле више хрвати нас воле ето твоје политике да није русије било би катастрофа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.11.2015 16:13

Црбија је због своје југославенске политике све побједе СРБског Народа у његовој борби за слободу, спас и васкрс, ослобођење и уједињење свих земаља Светог Саве које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ Химни претворила у страшне поразе због којих ће и унуцима нашим зуби да трну. Зато ова тренутна Пирова СРБска побједа издејстована због велике подршке СРБима наклоњени пријатељски земаља из цијелог свијета не може да засјени страшни пораз којег је СРБија доживјела на бојном пољу и за зеленим столом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сербиа

09.11.2015 16:14

Браво Вуцицу!!показало се да си озбиљан политицар...

ОДГОВОРИТЕ
Name

побједа

09.11.2015 17:07

Србија не губи зато сто су је подрзали твоји пријатељи са запада! Јел?

Name

Сесељевац

09.11.2015 17:04

Са радосцу сам примио вест да це Вуцицев син који наврсава пунолетство поцетком децембра, постати цлан Српске Радикалне Странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој

09.11.2015 17:19

Е мој ако ти цекао од русије паре да једес пре цес умрети него ти додју,а ти мрзи европу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

09.11.2015 17:55

Макните фотографију овог Вучића. Ово није побједа Вучића, већ побједа Русије! Велико хвала свим државама које су биле против, или бар уздржане. Поред Русије и Кине, ја бих се овим путем посебно захвалио Сирији и њиховом предсједнику хероју Асаду на достојанственом држању и гласу против. П.С. иако тајкун Додик оптужује СДС и ПДП да су издајничке странке, српски представници у заједничким БХ институцијама нису дозволиле бламирање, те је БиХ била бар уздржана (фактички против). За разлику од Сло, Хрв, ЦГ, Мак и Мађарске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

09.11.2015 19:39

Вучићу не лажи више овај народ. Шиптарска дивља творевина и западна колонија Косово није ушло у Унеско само захваљујући највећем српском пријатељу Владимиру Путину. А ти ако имаш имало памети окрени своју спољњу политику за 180 степени и развијај односе са Руском федерацијом. "Твоја" Њемачка је опет гласала против српских интереса а ти јој се и надаље улизуј, само не знам до када ћеш јер и Руска помоћ могла би да изостане само због тебе и твоје накарадне политике приближавања ЕУ која се и сама распада па шта онда? Спасибо браћа православна. Живјела Русија и Владимир Владимирович Путин највећи пријатељ Срба. Такође хвала свим чланицама Унесцо који су гласали против пријема ове накарадне творевине у ту организацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

09.11.2015 22:31

Не знам ста зеле ови моји Срби, ниста им не ваља. Ово сто је Вуциц урадио вредно је барем постовања, јер после дугог и дугог времена Србија је успела да извојева једну какву год била али конкретну политицку победу. Резултати рада се не виде преко ноци, треба да сване нови дан да отворимо оци и да видимо где смо и тако сваки и сваки и сваки дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

10.11.2015 06:49

Ко нам је помогао Вуцицева ЕУ или Сесељева Евроазија?

ОДГОВОРИТЕ