Шта Ћурчић мисли о мечу са Чесима?

Покушаћемо да задржимо хемију која нас краси. Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је циљ тима у пријатељском мечу против Чешке да настави са радом и унапређењем наступа са последња два окупљања.

Фудбал 09.11.2015 | 17:00
Шта Ћурчић мисли о мечу са Чесима?

"Ово је последња утакмица у овој години и циљ нам је да наставимо са радом који смо спровели и да покушамо да оно што смо урадили у септембру и октобру наставимо. Ова утакмица јесте пријатељска, али је резултат за репрезентацију Србије увек битан. Моја жеља је да наставимо са партијама са последња два окупљања, да наставимо у том смеру, да видимо да ли има побољшања у томе што смо радили. Надам се да ће овај меч донети побољшање", рекао је Ћурчић новинарима у Београду.

Србија се у понедељак окупља за меч са Чешком, а Ћурчић је објавио списак играча, на коме нема већих промена у односу на претходних неколико утакмица, осим што на њему нема повређених играча и оних који могу да играју за младу репрезентацију.

"Нема превише промена на списку. Нова два имена су (Филип) Младеновић, после повреде (Ивана) Обрадовића одлучили смо се њему да дамо шансу. После одласка (Слободана) Рајковића (у младу репрезентациј) позван је Дамир Кахриман, остало су играчи који су и раније били ту. Ова група потврђује да желимо да наставимо са континуитетом", рекао је Ћурчић.

Селектор је казао да због повреда на списку нема Дарка Брашанца, Андрије Живковића, Миралема Сулејманија, Љубомира Фејсе, Обрадовића, Матије Настасића и Николе Максимовића, као и да би они били ту да су здрави.

"Не знамо још каква је ситуација са (Браниславом) Ивановићем и Лазаром Марковићем. Лекарска служба Челсија каже да је Ивановић спреман. Марковић је боље, али видећемо после прегледа наше лекарске службе. Нећемо ризиковати и ако постоји и најмања могућност повреде, неће играти", рекао је Ћурчић.

Селектор је истакао да је у овом репрезентативном термину млада селекција важнија, због чега су у млади тим прослеђени сви који имају право наступа, због чега на списку нема Рајковића и Сергеја Милинковић-Савића.

Млада репрезентација игра квалификације за Европско првенство и чекају је утакмице са Италијом и Словенијом.

Чешка се пласирала на Европско првенство, а квалификације је завршила на првом месту у својој групи.

"Чеси су квалитетан тим, о чему довољно говори пласман на Европско првенство и саме утакмице које су играли, нарочито победа против Холандије у гостима. То показује да смо изабрали противника за поштовање. Анализирали смо их, знамо шта нас чека и спремни смо. Покушаћемо да задржимо хемију која нас краси и пробаћемо да наставимо позитивну слику са последњих окупљања", рекао је Ћурчић.

Ово је последња репрезентативна акција репрезентације у овом циклусу, а следећа акција заказана је за крај марта следеће године.

Коментари / 0

Оставите коментар