Ево ко највише користи годишњи одмор

рема најновијим истраживањима, 75 одсто Британаца ће искористити читав или готово читав свој годишњи одмор, пише Индепендент.

Свијет 09.11.2015 | 08:40
Ево ко највише користи годишњи одмор

Анкета је обухватила раднике из 27 земаља, које се простиру на 5 континената.

Европски радници најчешће користе своју надокнаду, а на првих шест мјеста налазе се радници из Данске, Њемачке, Финске који добијају 30 дана годишње и тако заузимамју и врх свјетске листе.

Радници у Сједињеним Америчким Државама, са друге стране, немају законско право на плаћени годишњи одмор и у просјеку имају само 12 дана плаћеног одмора. Од ових минималних 12 дана, 44 одсто Американаца истиче да ће искористити све или скоро све слободне дане свог ове године.

Постоји врло мало подударности између броја слободних дана које радници имају и које искористе.

У Саудијској Арабији радници добију у просјеку 30 дана одсуства, али само 51 одсто њих каже да ће искористити све, или скоро све своје слободне дане.

17 одсто британских радника истакло је да не користи свој годишњи одмор јер немају довољно разлога за истим, док је 26 одсто њих је рекло да желе да оставе неколико дана одмора за сљедећу годино, што је уједно и главни разлог у цијелом свијету за неискоришћавање слободних дана. 

Извор: Капитал

Коментари / 0

Оставите коментар