У којим земљама се пије највише алкохола?

Посљедња студија коју је направио ОЕЦД показала је да је Литванија земља у којој се попије највише алкохола по глави становника, преноси Индепендент.

Свијет 09.11.2015 | 08:20
У којим земљама се пије највише алкохола?

Они су узели у обзир и резултате из 2000. године, као и оне из 2013. године и доказали да се у овој балтичкој земљи попиије 14 литара алкохолног пића по глави становника годишње.

Аустрија је на другом мјесто, треће заузима поново једна балтичка земље, Естонија, а Чешка је четврта за 12 литара алкохола по глави становника.

Земље у којима се најмање конзумира алкохол по ОЕЦД-ју су Индонезија, Турска и Индија (не премаши ни литар годишње), а након њих слиједи Израел са једним до три литра алкохола по глави становника годишње.
ОЕЦД наводи да се у периоду од 2000. го 2013. године знатно повећала количина конзумације алкохола, а констану држе Литванија, Пољска и Русија.

Студија је показала да доста омладине је повећало конзумацију алкохола, и мушкарци и жене, а људи нижег социо-економског статуса су оданији пићу, наводи се у студији.

Највећи број људи који конзумирају алкохол су пронашли у Мађарској, гдје 90 одсто становништва ужива у пићу, док је тај проценат у Француској на 50 одсто.

У обзир су узета само пића са преко 20 одсто алкохола у себи, а испитане су старосне доби од 15 година па на више, преносе агенције.

Извор: Капитал

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алкос

09.11.2015 07:26

када би код нас пребројали само казане за ракију ми имамо најјацу индустрију алкохола и све попијемо .извоз ниста, знамо ми пити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не иде уз пице

09.11.2015 14:14

Зато нам ниста добро није кад се лоце умјесто пије.