100 милиона људи на ивици сиромаштва

Климатске промене би, негативним утицајем на привреду и подстицањем маларије и других болести, могле до 2030. године да гурну у екстремно сиромаштво више од 100 милиона људи, објавила је данас Светска банка.

Свијет 09.11.2015 | 08:07
100 милиона људи на ивици сиромаштва

У извештају, објављеном неколико недеља уочи самита УН о климатским променама у Паризу, указује се на различито деловање глобалног загревања, посебно на сиромашне који нису припремљени за климатске шокове као што су подизање нивоа мора или великих суша.

"Они имају мање ресурса и имају мању подршку породице, заједнице, финансијског система да би то спречили, борили се и прилагодили", наводи се у извештају Светске банке, са седиштем у Вашингтону.

Једно од кључних питања у споразуму о климатским променама, који би требало да буде усвојен следећег месеца у Паризу, јесте како помоћи сиромашним земљама и сиромашним заједницама у појединим земљама, пренео је АП.

Према оцени Мохамеда Едоуа из хуманитарне организације Хришћанска помоћ, статистика Светске банке је шокантна.

Едоу је рекао да се нада да ће то приметити светски лидери.

"Споразум из Париза треба да подржи сиромашне и рањиве заједнице да би се боље избориле са неизбежним климатским кризама", додао је он.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

живот од данас до сутра

09.11.2015 08:18

Ми у РС требамо направити спискове да добијамо сваки мјесец од хуманитарне помоћи ПОМОЋ без обзира имали плату и пензију када су примања грозна у коју биједу и глад су нас увели ови владајући новостворени богаташи РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

09.11.2015 13:27

Па има виска радне снаге модерних робова нека сви поцркају јер земља и поврсине зарастају под трње и остругу сто се региона тице нигде краве ни козе на селу зене само трацају и гледају прије спанске а данас турске серије и лазу ли лазу.

ОДГОВОРИТЕ