Ђоковић: Мари је увијек посебан изазов!

Новак Ђоковић рекао је да је Стан Вавринка одиграо одличан други сет у полуфиналу Мастерса у Паризу.

Тенис 08.11.2015 | 11:40
Ђоковић: Мари је увијек посебан изазов!

Српски тенисер пласирао се у 14. узастопно финале пошто је савладао Швајцарца са 6:3, 3:6, 6:0.

Ђоковић је рекао да је имао шансе и у другом сету, али да је у трећем одиграо најбољи сет на турниру. Први тенисер света додао је да очекује велики изазов у недељном финалу против Ендија Марија.

„Иако сам изгубио други сет, деловало ми је да смо одиграли неколико изједначених гемова. Имао сам неколико брејк лопти и деловало ми је да сам био близу. Али, свака част Стану јер је одиграо сјајан други сет, добио је пет гемова у низу. Сервирао је прецизно, играо је снажно са основне линије, враћао је много лоптица назад и успело му је. Одиграо је веома доро. Али и ја сам имао осећај да добро ударам лоптицу. Са тим осећајем сам и почео трећи сет и одиграо најбољи сет на турниру“, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер ће у финалу играти против Ендија Марија јубиларни 30. међусобни дуел. Ђоковић је добио 20 од претходних 29, укључујући и последњи одигран у полуфиналу Шангаја.

„Увек је посебан изазов када играм против њега, јер имамо ривалство које дуго траје. Играли смо недавно у Шангају. Ја сам одиграо један од најбољих мечева против њега. Надам се да ћу тако одиграти и сутра. Игра изванредан тенис целе недеље. Осећа се добро. Биће неизвесно. Увек је тако. Увек су наши мечеви физички, али су и психолошки веома захтевни. Гурамо један другог до крајњих граница и ништа друго не очекујем ни у финалу“, додао је Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар