Новак: Са Станом сам имао мечеве за памћење, након Гароса смо се шалили!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после тријумфа над Станом Вавринком и пласмана у финале мастерса у Паризу...

Тенис 08.11.2015 | 08:40
Новак: Са Станом сам имао мечеве за памћење, након Гароса смо се шалили!

Колико вам помаже то што се дружите са Вавринком и што понекад тренирате заједно?

- Не верујем нити да ми помаже нити одмаже, познајемо се јако добро и нема апсолутно никаквих непознаница у нашој игри. Са њим имам најбољи однос од свих тенисера на Туру, а имали смо мечеве за памћење, посебно овде у Паризу. Од њега сам претрпео можда и највећи пораз у каријери ове године на Ролан Гаросу. Колико год ме то болело, увече смо сели, причали и шалили се. Првенствено смо људи, али посао је посао. Када изађемо на терен желимо само једно, а то је да победимо - каже Новак за "Блиц".

Вавринка је недавно рекао да је он једини тенисер који може да вас "малтретира" на терену, а тако је изгледало у другом сету. Деловало је као да су вам ударци спорији, а његови све јачи и прецизнији. Шта се десило?

- Верујем да је са стране деловало као да сам успорио, али он је много допринео томе. Публика га је дигла код 2:0 и после је био све бољи и бољи. Мада, моји ударци су и даље били добри, парирао сам успешно, али он је освајао неке битне поене и заслужено узео други сет. Морам му одати признање и зато што је узео пет гемова заредом. У трећем сету сам заиграо агресивније и одиграо вероватно најбољи сет на турниру.

Шта очекујете од финала против Ендија Мареја?

- Обојица имамо само једну жељу, а то је да победимо у финалу. Наш ривалитет траје још од кад смо били деца и познајемо се одлично. Недавно смо у Шангају одиграли јако добар меч, и опет смо били веома близу. Верујем да ће тако бити и у финалу - завршио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар