Зворник финансира вантјелесну оплодњу

Општина Зворник расписала је јавни конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантелесне оплодње.

Република Српска 07.11.2015 | 09:35
Зворник финансира вантјелесну оплодњу

Општина Зворник расписала је јавни конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантелесне оплодње, за шта ће се у овој години из буџета издвојити 20.000 марака.

Право на доделу новца имају породице које су обавиле две процедуре на терет обавезног здрвственог осигурања које су признате од Фонда здравственог осигурања РС и које имају пријављено пребивалиште на територији општине Зворник.

Захтеви са потребном документацијом могу се доставити на општини од 5. до 23. новембра.

"Општина већ пету годину издваја средства за ове намене у буџету, што је једна од мера које спроводи у оквиру подршке пронаталитетној политици. У протекле четири године за ове намене издвојено је 90.000 марака или просечно 4.000 марака по породици. Обухваћена су 22 брачна пара која су у међувремену добили четири бебе, док један пар чека принову", рекао нам је Милан Цвјетиновић, начелник за привреду општине Зворник.

Поред суфинансирања једне процедуре вантелесне оплодње, општина Зворник издваја средства за треће и четврто дете, а од 2013. године и другорођено дете када је мајка незапослена.

Од почетка ове године 88 породица је добило прво, а 76 друго дете и њима је исплаћено по 200 марака. Треће дете је добило 40 брачних парова, а четврто 20, и њима је исплаћено по 500 марака. За новорођену децу је укупно ове године из буџета општине Зворник исплаћено 70.000, а прошле године за ове намене је исплаћено 104.000 марака.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

07.11.2015 12:52

Борба против бијеле куге међу СРБима најуспешније се води забраном абортуса или ЧЕДОМОРСТВА. Научно је доказано да младе жене које прије него што роде барем једно дјетета изврше абортус обично после тога остају за цијели живот неплодне и њима тешко после може помоћи и вантјелесна оплодња. Зато РС треба да пронађе потребна новчана средства за правилно и истинито обавештења СРБкиња и други жена о абортусу или ЧЕДОМОРСТВУ и његовим штетним последицама по здравље жена које непромишљено врше абортусе или убијање своје нерођене дјеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепо

07.11.2015 17:30

А ко се пита? Дусица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микућ

07.11.2015 19:14

Бог је прво створио од праха земаљског Адама, а затим од ребра његовог Еву да му буде помоћница у њиховом земаљском животу. Због тога мушкарци имају једно ребро мање од жена за које Свети Апостол Павле каже да требају да СЛУШАЈУ свога мужа, а човјек да воли своју жену. Према томе да су људи данас прави мушкарци а ти човјек својој жени не би никада такво питање поставио!