ФК Партизан: Мракић није крив, већ онај ко га постави!

Црно-бели су од ФСС затражили да бивши члан УО Црвене звезде буде искључен из састава Судијске комисије!

Фудбал 07.11.2015 | 22:00
ФК Партизан: Мракић није крив, већ онај ко га постави!

Фудбалски клуб Партизан позвао је у свом саопштењу национални Савез да састав Судијске комисије усклади са "најосновнијим принципима стручности, неутралности и независности".

Челници Партизана су љути јер је Судијска комисија, у чијем је саставу некадашњи члан Управног одбора Црвене звезде Душан Мракић, одлучила да црно-бели нису оштећени на утакмици против Металца у Суперлиги.

Партизан од Фудбалског савеза Србије тражи да на седници Извршног одбора отвори расправу о раду Судијске комисије.

"Претпостављамо да у земљи Србији постоје бивше судије и судијски експерти који нису били чланови клупских органа и који се нису јавно хвалили својим навијачким опредељењем", наводи се у саопштењу Партизана.

По оцени Партизана, Мракић се због тога што је годинама био члан најужег руководства Звезде "јавно дисквалификује за било какву функцију у судијској комисији", као и због тога што је јавно истицао да је навијач Црвене звезде.

Такође се наводи да "није крив Мракић, већ они који су га поставили на најодговорније месту у судијској организацији".

"Анализа суђења је најважнији део рада судијске комисије и личност одговорна за анализу поред неопходне стручности мора да поседује неспорну објективност и непристрасност. О својој објективности и непристрасности изјаснио се сам Душан Мракић", додаје се.

Партизан је у 15. колу, 25. октобра играо 2:2 против Младости у Лучанима, а после 16 утакмица заузима четврто место на табели Супер лиге, са 19 бодова мање од водеће Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар