Знакови да вас колеге на послу не воле

Док неке колеге и пословни сарадници немају проблема с тим да директно кажу да вас презиру, други ће се правити да су професионалци и дипломате, и то неће никада рећи "у лице".

Свијет 06.11.2015 | 20:05
Знакови да вас колеге на послу не воле

Доносимо низ суптилних знакова који говоре да вас ваше колеге потајно мрзе. Имајте на уму да некада можете погрешно протумачити њихов говор тијела или тон, али ако примјетите да сте једини према коме се тако понашају, врло је вјероватно да вас не воле.

1. Ваш инстинкт вам говори да вас не воле

Ако осјећате да вас колеге не воле, то може бити у вашој глави, али може бити и истина. Ако вас третирају другачије од осталих, нисте им најдража особа. Ако имате такав осјећај, вјерујте свом инстинкту и наставите читати остале знакове.

2. Не смију се када сте у близини

Наравно, не мислимо да се ваше колеге морају увијек смијати у вашој близини, али ако се суздржавају од смијеха када сте у њиховој близини, нешто није у реду.

3. Избјегавају да вас гледају у очи

Тешко је некога гледати директно у очи, када га не волите или не поштујете. Ако примјетите да вас колеге избјегавају гледати у очи док разговарате с њима, разлог може бити да не желе да схватите што заправо мислите о њима.

4. Избјегавају вас

Ако примјетите да ваше колеге, када вас виде испред лифта, радије одлазе степеницама, или чекају да се ви вратите с паузе, како би они могли отићи, то су знакови да вас дефинитивно избјегавају.

5. "Хране" се гласинама и трачевима

То је непрофесионално понашање, али се догађа на скоро сваком радном мјесту. Неко ко вас не воли, шириће ружне гласине о вама.

6. Не примјећују вашу присутност

Ако ваше колеге не кажу "Добро јутро" када стигнете или "Довиђења" када одлазите, то може бити знак да вас не воле.

7. Брзо вас се отарасе

Ако их питате како сте, и они увијек одговоре врло кратко и без повратног питања или ако су њихови имејлови сажети и само их занима оно везано за посао, те не желе с вама измијенити још покоју ријеч, то је знак да им баш и нисте омиљени.

8. Никада вас не позову на дружење

Ако вас колеге не зову на паузу за ручак, састанке уз кафу, на тај начин желе да вам пошаљу поруку да им нисте најдража особа.

9. Комуницирају преко имјела, иако сједите близу њих

Ако вас колеге не воле, вероватно је да ће покушати срезати вашу комуникацију. Ако примјетите да вас чешће контактирају преко имејла, то је засигурно знак.

10. Константно се не слажу с вама

Ако колеге константно поткопавају ваше идеје, то је знак да вас не воле. Ако вам се чини да вам неко поткопава сваку вашу идеју прие него ли је изнесете до краја, сигурно је да вас не подноси.

11. Никада вас не питају о вашем приватном животу

Ако примјетите да ваше колеге причају међусобно о дјеци и хобијима, али ту тему никада не спомињу пред вама, нису заинтересовани за приче о вашем животу.

12. Никада вас не укључе у шаљиве разговоре

Збијање шала кључ је добрих односа у радном окружењу. Ако нисте укључени у интерно збијање шала, то је знак да се ваше колеге не осјећају угодно поред вас и не мисле да сте дио тима.

13. Претпостављају непостојећу надмоћ

Понекад ваше колеге пожеле ауторитет над вама и глуме вам шефа, иако то нису.

(Пословни.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар