Ко ће сљедећи на клупу кошаркашких "Змајева"?!

Селектору кошаркаша Босне и Херцеговине Душку Ивановићу по завршетку Европског првенства истекао је уговор и по свему судећи неће остати на клупи бх. репрезентације. Три стручњака помињу се као кандидати за његовог насљедника.

Кошарка 07.11.2015 | 18:20
Ко ће сљедећи на клупу кошаркашких "Змајева"?!

Кошаркаши Босне и Херцеговине неславно су завршили наступ на овогодишњем Европском првенство са четири пораза у пет мечева.

По завршетку континенталне смотре, селектору Душку Ивановићу истекао је уговор и све је извјесније да ће у наредни квалификациони циклус "змајеви" ући са новим кормиларом на клупи. Коначну ријеч даће Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ, али већ сада је у оптицаију неколико нових имена за селектора бх. селекције.

Као најозбиљнији кандидати за Ивановићевог насљедника спомињу се Жељко Лукајић, Ненад Марковић и Адис Бећирагић, пише данашњи "Дневни аваз". Сва три стручњака имају и клупски ангажман, па ће бити занимљиво видјети какав ће договор бити између Савеза и клубова.

Прослављени члан "змајева" Ненад Марковић (47) већ је предводио бх. тим у квалификацијама за ЕП 2007. године и сигурно је он један од главних кандидата за клупу. Актуелни тренер турског Трабзонспора један је од најбољих репрезентативаца које је БиХ имала у својој историји, посједује велики ауторитет и солидно тренерско искуство, тако да би био поприлично добро рјешење.

Већ петнаестак година у Турској ради и Адис Бећирагић (45), некадашњи Марковићев саиграч у репрезентацији, који је једно вријеме радио и у стручном штабу турске репрезентације као помоћник легендарног Богдана Тањевића. Велико тренерско искуство најважнији је адут тренера Коњаспора.

Једини домаћи стручњак на листи кандидата је тренер Игокее Жељко Лукајић (56). Александровчани посљедњих година доминирају у БиХ, биљеже солидне резултате у регионалној АБА лиги и свакако су ти успјеси довољна препорука за селекторску клупу.

Почетком сљедеће године крећу квалификације за јубиларни 40. Еуробаскет 2017. године, а домаћин смотре ће бити познат средином децембра. У конкуренцији за организатора ЕП су Финска, Израел, Пољска, Румунија и Турска.

ДОСАДАШЊИ СЕЛЕКТОРИ БИХ
Мирза Делибашић (ЕП 1993)
Фарук Куленовић (квал. ЕП 1995)
Сабит Хаџић (ЕП 1997, 1999, 2001)
Драшко Продановић (ЕП 2003)
Менсур Бајрамовић (ЕП 2005)
Ненад Марковић (квал. ЕП 2007)
Менсур Бајрамовић (квал. ЕП 2009)
Сабит Хаџић (ЕП 2011)
Александар Петровић (ЕП 2013)
Душко Ивановић (ЕП 2015)

Коментари / 0

Оставите коментар