Зашто Алекса Милојевић хоће да свједочи?

Проф. др. Алекса Милојевић поднио је Захтјев Окружном тужилаштву Бањалука за свједочење о политичкој и економској издаји Републике Српске од стране Милорада Додика. У том документу чији садржај можете видјети у наставку Милојевић је објаснио и зашто.

Република Српска 06.11.2015 | 11:12
Зашто Алекса Милојевић хоће да свједочи?

Проф. др Алекса Милојевић
76 300 Бијељина
Ул. Кулина Бана бр. 28


Датум: 05.11.2015. године

Окружно тужилаштво Бања Лука
78 000 Бања Лука
Ул. Владике Платона бб


Предмет: свједочење у предмету Милорад Додик

Поштовани,

Сазнавши, из средстава јавног информисања, да Вам је господин Милорад Додик, Предсједник Републике Српске, посредством свог адвоката, дана 03.11.2015. године доставио:

документацију за процјену чињења кривичних дјела по основу злоупотребе свог положаја и овлаштења
овим подносим 

Захтјев за свједочење на околности:

- политичке издаје Републике Српске са стране Милорада Додика
- економске издаје Републике Српске са стране Милорада Додика

Политичка издаја

Милорад Додик је у касним поноћним сатима 18.01.1998. године извршио политичку издају тако што је пристао да га Високи представник Карлос Вестендорп, у режији опозиционих посланика, именује за Предсједника Владе Републике Српске.

Као политички издајник Милорад Додик, уз пуну подршку странаца, непролазно заузима највише политичке положаје како би му се омогућило да што потпуније уништи Републику Српску које задатке он одано извршава.
У поступку свједочења изнијет ће се докази који ово потврђују.

Економска издаја

Циљ политичке издаје је економско уништење Републике Српске који задатак Милорад Додик одано извршава.

Продаја Владе за приватизацијски криминал

Први задатак којег је Милорад Додик након политичке издаје, морао да уради је поништење претходне приватизације подјеле и остваривање захтјеване приватизације продаје. Пристајући на то Милорад Додик је продао нашу Владу за приватизацијски криминал. Купујући нашу Владу за приватизацијски криминал странци су сав терет нашег хладноратовског заробљавања и економског уништења пренијели на домаћу власт. Тежећи остваривању властитих криминалних приватизацијских интереса власт немилице уништава домаћу привреду и народ, а све под пуном влашћу Милорада Додика.

У поступку свједочења изнијет ће се довољно података који говоре о намјерном економском уништењу Републике Српске са стране Милорада Додика.

Економски геноцид

Крајњи резултат приватизације продаје је уништење индустрије. Како народ не може без индустрије, јасно је да се ради о економском геноциду, односно нашем биолошком истребљењу, што се проводи под влашћу Милорада Додика.

У поступку свједочења изнијет ће се докази о економском геноциду којег Милорад Додик проводи над народом Републике Српске.

Прекомјерно задуживање

Прекомјерно задуживање, познато је, да представља начин глобалистичког колонијалног заробљавања народа. Економска издаја се односи на прихватање критерија задуживања ММФ које поштује домаћа влада, а под пуном власти Милорада Додика.

У поступку свједочења ће се изнијети разлози економске неоснованости оваквог мјерења степена задужености.

Појединачна непосредна штетна дјеловања Милорада Додика

Као политички и економски издајник Милорад Додик, настојећи да задовољи њему познате циљеве и интересе иде до крајњих граница. Непосредни је организатор појединачних штетних пројеката. Задржавајући могућност да у поступку свједочења буду предмет разматрања и други пројекти овдје се наводе следећи, којима ће се посветити посебна пажња, као основе за извођење доказа о штетном дјеловању Милорада Додика:

- Термоелектрана 3 у Угљевику
- Концесија на Руднику угља у Станарима
- Рафинерија нафте у Броду.

Анализирајући нашу економску ситуацију у бројним јавним наступањима критиковао сам рад Милорада Додика називајући га политичким и економским издајником, на шта није било његових јавних супростављања. Истражни поступак и суђење је прилика да се дође до истине.

С обзиром да је досадашња јавна критика Милорада Додика први критериј у избору свједока у овом истражном поступку, сматрам да тај критериј испуњавам те предлажем да ме уврстите међу свједоке.

Наводим да ћу овај допис да упутим и господину Милораду Додику, Предсједнику Републике Српске, молећи га да ме и он са своје стране, предложи за свједока.

У очекивању остајем уз пуно поштовање.

Проф. др Алекса Милојевић

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Боки

06.11.2015 10:20

Браво за Професора Алексу Милојевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конацно је ријец ријец

06.11.2015 12:36

Е овакве људе ми требамо у РС. Аргументи и само аргументи а не пресипање из супљег у празно. Подрзавам Васу акцију госп. Милојевиц.

Name

п

06.11.2015 13:46

Браво за храброст и конкретност!

Name

ТРЕБИЊКА

06.11.2015 10:24

САМО ПРАЗНЕ ПРИЦЕ А НИГДЈЕ РЈЕСЕЊА НЕМА.ВЛАСТ ЈЕ ЗЛО УЗ ПОМОЦ МЕДИЈА И!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

06.11.2015 11:12

БРАВО ПРОФЕСОРЕ . СМАТРАМ ДА ИМА МНОГО СВЕДОКА ОКО РАЗНОРАЗНИХ СТВАРИ КОЈИ СЕ ТРЕБАЈУ ПРИЈАВИТИ (СВОЈИМ ЗАХТЈЕВОМ) ДА СВЈЕДОЦЕ У ТОМ ПРЕДМЕТУ .

Name

народ без среће

06.11.2015 10:25

Камо среће да смо имали овог Господина Милојевића за Предсједника РС и овог нам напаћеног народа, могу вјеровати према његовој истинитој и реалној причи да би имали нормалан живот грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

06.11.2015 11:17

Ма јок вазно је србовати и српство је највазније

Name

Др.

06.11.2015 11:25

Да. Само нам је јос он фалио у цијелом циркусу. Просло је вријеме комунистицких професора, који све знају. Такви су ову земљу и довели ту гдје јесте. Овај се цовјек појављује на тв 25 година. И ста је он то урадио. Мозак ме боли од ових сто све знају!

Name

перо Симић

06.11.2015 10:27

Ма неће се он тужит , он се мало само шалио...нешто му није било добро ових дана па се занио...али сам га сјетово да му то није паметно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубо

06.11.2015 10:30

Врати народу сто си узео за приватизацију по 15 км...па онда глуми постење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1 евро

06.11.2015 12:14

Процес приватизације је проведен у вријеме власти СДС и ПДП. Нпр.банка за 1 евро.

Name

краљ

06.11.2015 10:30

Ма иди зиви то јос мало зивота.Просло је твоје вријеме у економији када је у фабрици мотика радило 200 радника...Запад је настампао "малима" одредјену суму км и петљај са тим.УСА је дузна 18000 милијарди $..И ти ми ,као неки еxперт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

06.11.2015 13:45

А ти црвени краљу,ако имало знас географију онда треба да знас да само једам Њујорк има 17 пута висе становника него наса Република Српска,па неписмени уради анализу по процентима и види ста цес добити. А спиновање са РТРС-а немој потенцирати

Name

Несо

06.05.2016 08:55

Свака цаст професоре.

Name

стела

06.11.2015 10:31

Алекса Милојевић је некад био солидан професор. Нисам знала да се дао у политику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

06.11.2015 10:38

Овај матори посенилио одавно требо у пензију зивио нама Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

06.11.2015 11:19

Зивјела ова власт ми лијепо зивимо, а на љето на Малдиве.

Name

Хондурас

06.11.2015 11:08

Ово као ријалити Милојевиц краде кадар осталим уцесницима Подсјеца ме на Зорицу Марковиц која је за пецено јагње усла у ријалити

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.11.2015 11:11

Баво професоре одавно се питам засто сути ителктуала и посматра ста ради овај пијацар спасите бар сто се спасити мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцарани интелектуалац

06.11.2015 11:22

Уз дузно постовање свакога али поцињу висе да ме нервирају ови неки "независни" интелектуалци, који су увијек "контрапротивни" а никада не дају рјесење. Овај цовјек 20 година је несто против некога. Па дај једном несто уради! Професори универзитета из Босне, науцни радници. Искрено, смјеурија! Гдине професоре, васе је да образујете студенте а не да се петљате у политику. Ако зелите будите и политицар, неки од нас це и гласати за Вас. Друго, поред Додика треба ли би да се бавите КАТАСТРОФОМ од наставе на Универзитетима. Братовог клиница уци НЕПИСМЕНА уцитељица која је дипломирала у Бијељини. Друго, коригују му саставе из енглеског на потпуно тацним мјестима (имам заврсен докторат, па имам кредибилитет да писем о томе).Зато сто ни наставница не зна. Елементарну ствар. Дакле, маните се ви Додика, нека се њиме баве судови и народ. Бавите се оним за ста сте се сколовали или за ста сте плацени! Апсолутни узас влада. Даннинг-Крüгеров Сyндром!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

07.11.2015 16:40

Слаб си ти интелектуалац.Па човјек јесте у политици али Срби нису гласали за њега него за Бају. Ко нас ј**е кад смо глупи и волимо да нас лажу.

Name

Научник

06.11.2015 11:35

Знајући да це приватизација 1996. донети развој и напредак Републике Српске, западне земље су настојале да то по сваку цену спрече, тај задатак је очито био поверен енглеској амбасади. Због немогућности да се концепт приватизације промени путем пружања стручних и консултантских услуга кренуло се другим путем, опробаним методом који је на толико места у свету дао пожељан резултат, па засто не би и овде. Тражен је и пронађен ослонац на домаће снаге. По већ опробаном методу снага је у горем, у оном који је политички слабији, који има мањи изгледа за политичку победу. Што су изгледи за победу мањи а, уколико се ипак доведе на власт, захвалност је потпунија. То странци добро знају. Одатле и толика упорност да се коалиција "Слога" састављена од странака безначајне снаге (крајње пролазности) доведе на власт. У оквиру коалиције поново се пуно тежисте ставља на политички најслабијег. И поново, по ко зна који пут, потврда истине да онај ко је најслабији зели горе не питајући за цену захваљивања. Представник странке са најмањом са најмањом политичком снагом (два посланика) на неколико месецина, упорно понавља како це први закон који ће укинути када постане председник владе бити Закон о приватизацији. И заиста, по познатом комунистичком, "ко је ниста биће све", само када дође на власт. Од тада почињу патње овога народа. Руши се и уништава привреда, коју су толике генерације 50 година мукотрпно стварале, расте незапосленост, сиромаство, дугови, распродаје. И у томе се упорно истрајава. Иако се голим оком види да је приватизација 1997 само погрешан назив за пројекат уништења властите привреде, на томе се упорно истрајава. Приватизација се мора провести до краја не питајући за цену. Захвалност мора бити потпуна. Када је кренуо процес акционарске приватизације 1996-1997 морао је да се нађе цовек који ће све то да сруши, и нађен је, пристао да да зарад своје политчке амбиције уништи привреду а на тај начин и народ. Ретко је коме пошло за руком да толико овлада глобализмом, да толико дубоко проникне у дух глобалистичког владања властитим народом као првацима коалиције "Слога". Вероватно је ту тајна, од тада тако бриљантне политичке каријере наших амбициозних политичара, оних најамбициознијих. Нико као "он" нема петљу да тако "одбруси" странцима, а они ни речи, чује се у народу. А странци вероватно знају засто. Није важно ста се прича важно је ста се ради. Мерено патњама које је овај народ претрпео због ове приватизације, она је зло које скоро да стоји уз раме претходном рату. У делу уништења привреде показала се успешнијом од рата. Уместо напрасног ратног убијања и злостављања, овде се остварује масовно убијање ширењем и продуљивањем сиромаштва. На десетине хиљада људи је пре времена умрло због губитка предузећа, запослења, због сиромаштва. Због тога онај који је донео и који проводи ову приватизацију на овом просторима представља најмасовнијег убицу. Суштина ове приватизације је у потпуном привредносистемском поремећају који нужно и завршава у потпуном уништењу привреде. потпуно и без остатка и без икаквих изгледа да це привреда оживети пре него сто доде до поништења ове приватизације. Ми смо произвођачи властите кризе. Наметнутим нам слободним тржиштем и приватизацијом уништили смо властиту привреду без икаве идеје како да направимо нову. Па ста би ти политичари радили ако не би стално хорски понављали стране инвестиције, успешно задуживање. Овакво се најбоље уништава властити народ. Доведе се на власт слаба влада и она уништава свој народ, странци су само подршка, све остале прљаве послове раде домаће снаге. Држава се потпуно повлачи из привреде и све све препушта снагама отвореног слободног трзишта. Ову су чињенице, ово су резултати рада ове владе који се прикривају и тренутно добро не виде посто се маскирају појачаним задуживањем безвредним новцем из иностранства који це се са каматама морати враћати вредним робама. Сва задужења иду на инфраструктуру, (путеви, зграде и слицно) 47% а у буџетске плате 49%, у привреду 4%, отуда индиректно и за панзије, а тиме и у ПДВ поново у буџет. Кредитно задужење је 4,8 милијарди КМ а бруто друштвни производ 1,7 милијарди са тенденцијом даљег пада, радници и даље масовно остају без посла предузећа се затварају, приватизовани велики привредни гиганти не плаћају порезе држави (Рафинерија Брод, Бирац Зворник) држава им репрограмира дугове и даје нове кредите ИРБ само да задрже раднике, ти кредити никада и неце бити враћени. Наше руднике поклањамо станим инвеститорима да на њима они себи праве термоелектране, да се богате на нашим ресурсима, а ми за то време да убрзано изумиремо у колонијалном ропству. Ми смо презадужени, немамо привреде која може да враћа оволико кредитно задужење. Права држава и права влада не препишта странцу своје природне ресурсе, права држава сама гради термоелектреане за свој народ. Уместо што се узимају кредити за аутопутеве који ће нас одвесту у колонијално ропство да се дигне кредит за градњу термолектрана и хидроелектрана, такве инвестиције се отпате за 40 година 1500%. Али ми немамо памети, што ресурсе препуштамо странцима. Веома је угодно данас бити у власти. Не морас сносити одговорност за развој привреде, све се препушта страном инвеститору. Насупрот тешкоћама и горчини напретка стоји сва лакоћа и сласт пропадања. То глобалисти одлично знају и тежиште стављају на ту страну. Веома је привлачно и слатко живети изнад могућности, трошити више него што се зарађује. Свима је угодно и људима и политици. Само требами мислити на данас а не на сутра. То што иза пролазне садашње сласти стоји сва дугорочна сурова горчина у будућности, на то углавном нико не мисли. Веома је угодно трошити више него што се зарађује, посебно као што је то тако обилно као што је то случај код нас. Уместо иностране, било је потребно успоставити унутрашњу окупациону власт. Потребно је притиском на домаће политичаре разним уценама, претњама и преварама доћи до окупације народа и територије. Сви кредити и задузења не могу прикрити не рад домаће привреде. хттп://www.бета.рс/фтп/доцументс/сипа-додик.пдф хттп://www.курир-инфо.рс/дата/мп3/1/29.мп3 хттп://драгас.биз/документи/опаснапревара.доц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарми

06.11.2015 12:05

Ако си ти научник, ја сам ванземаљац.

Name

блука

06.11.2015 12:06

Јасно је каква је наса власт, а зна се и ко ју је поставио да ради у интересу "масонских и разних других целија" налогодаваца. Земљу економски унистити, затим презадузити ино-кредитима, па узети сва национална богатства. То је вец испробани сценарио из Јузне Америке и Африке. Локални лидери имају одрјесене руке (од налогодаваца) да пљацкају локално, и неце бити процесуирани због велеиздаје и економског, а тиме и биолоског геноцида спроведеним над својим народом, али да не дирају у банкарски систем- зато насе банке пропадају.

Name

кајла

06.11.2015 12:43

Тарми, ниси ти ванземаљац, ти си неписмена стока.

Name

има проблем,

06.11.2015 12:58

Има проблем тај Тарми сто с Марса паде, па му у глави проблем остаде.

Name

стари фосили

06.11.2015 12:52

Овај ко да је преспаво задњих 20 година. Требао би ици ако има сад времена у пензији на неки фаx на новија предавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиграф

06.11.2015 12:53

Јел овај госп. политицар или економиста?У његовој економији преовладава политика.И то она комунистицка,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роналдо

06.11.2015 12:57

Овај цовјек је у праву сто посто .Иде се на то да се Република Српска економски финансиски унисти и онда примора да удје у једну цјеловиту БиХ, и нико не би одговарао за поцињену пљацку соспственог народа.Да је другације било би отварања фабрика предузеца , потстицаја, не партиских вец онима који зеле хоце и знају да раде, али овако ниста.Називати сада неког издајником само зато сто је у власти у Сарајеву непуну годину је морбидно јер други су сједили десета година исти ти сто сад ове називају изадајницима и ако на то немају право јер сви укупно кад зброје ратни стаз и уцесце у рату немају пет година уцесца.....сто представља класицно лицемјерство.С друге стране имати веом близак партнерски однос са ХДЗео који је ни мање ни висе зло од СДА, је исто лицемјерно и дегутантно. За рад лицних инатереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матори

06.11.2015 13:31

За неупуцена комплетна приватизација дрзавне имовине у РС радјена је уз блаогослов и струцност овог цовјека. Колико је струцан и каква је приватизација била види се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Научник

06.11.2015 14:12

Значи по теби Милојевић сноси одговорности и за то што је Додик доведен на власт државним ударом са само два посланика да донесе нови закон о приватизацији и проведе своју проватизацију продаје предузећ страницма и домаћим приватницима-тајкунима, зато што то Милојевић није спречио државни удар и долазак на власт оне владе које је одмах променила закон о приватизацији. Требало би да знаш да ова приватизација није Милојевићева него оних коју су приватизацију продаје наметнули влади, а које је прихватила да донесе тај закон, по коме предузећа и фабрике иду на тендер и продају се појединцу. Ко је 1998. године имао милионе да купи та предузећа. Нико поштен у претходној држави није могао зарадити новац да купује предузећа у приватизацији. Милојевићава приватизација из 1997. је била акционарство, преварање предузеча у акционарска друштва, сувлаништво радника, грађана и државе. Ова приватизације из 1998. г. није Милојевићава него оних које су донели закон у приватизацији продаје предузећа. Треблао би њих да питаш и позиваш на одговорност а не Милојевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxx

06.11.2015 14:24

Овај матори је излапио... треба да иде с пензионерима и игра сах. А не да глуми матору будалу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

06.11.2015 14:26

Све (није бас све јер има тога јос) је јасно и прецизно написано. Ми у РС-у имамо један други проблем, а то је сто овде не постоји дрзава. Да постоји дрзава овакву изјаву би надлезни органи требали и морали да провере. Медјутим од ове прице нема ниста све док Баја наглавацке не слети са власти. Од овакве изјаве це народ РС-а тек онда имати користи јер це надлезни органи бити напокон принудјени да раде свој посао. Људи само скупљајте документацију затребаце једног дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гугл

06.11.2015 14:43

Ови сто пису "браво" по мени су дно насег друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

06.11.2015 16:01

Подржавам све што је рекао професор Милојевић и "научник". Подржавам владавину закона која је кључ свих проблема. Ботови су нервозни од аргументованих дискусија па износе увреде умјесто контрааргумената. У локалним заједницама су страначки функционери који су стартовали без иједне године радног стажа-резултат рада познат. СР без кантона има све услове да буде богата али се грађани даве. Понижени и увријеђени у држави за коју су им гинули очеви и синови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

06.11.2015 18:07

Човјек Вам све објасни,а папци кажу излапио,а нико од вас ботова нема никакво рјешење него напада неког ко даје конкретна рјешења.Ако се изгубиш врати се на почетак пута,нећеш поново залутати.Подршка професору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈКА И БОСАНКА

16.11.2015 07:27

БРАВО ПРОФЕСОРЕ УВЈЕК САМ ВАС ПОСТОВАЛА И ДИВИЛА ВАМ СЕ ,НЕК СТЕ НАМ ДУГО ГОДИНА ЗИВИ И ЗДРАВИ НА РАДОСТ БОСАНСКОГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогара

27.06.2016 18:46

Да сте имало паметни гласали би за овог паметног човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златко Кроне

27.11.2016 02:03

То није само проблем код вас. Та издаја постоји у скоро читавој Европи. Ја сам Хрват и живим на западу вец 25 година. Гледао сам тога Господина у једној емисији и морам рећи да се дивим његовој анализи монетарног система. Да нам је још више таквих не само на Балкану него и у цјели свјету.

ОДГОВОРИТЕ