Париз: Надал '’преживјео'’ Андерсона за четвртфинале!

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале Мастерса у Паризу тријумфом над Јужноафриканцем Кевином Андерсоном после преокрета.

Тенис 06.11.2015 | 10:40
Париз: Надал '’преживјео'’ Андерсона за четвртфинале!

Надал је против Андерсона славио са 4:6, 7:6 (8:6), 6:2, после два сата и 27 минута игре.

Седмог носиоца у ’граду светлости’ у борби за полуфинале очекује сусрет са Швајцарцем Станом Вавринком, који је победио српског тенисера Виктора Троицког са 6:4, 7:5.

Надал је против Андерсона имао прави тест који је успео да преброди и дође до трећег тријумфа у исто толико сусрета са јужноафричким тенисером. Њих двојица су водили велику борбу у којој је Андерсон успео да поведе после сјајног првог сета у којем је одлично парирао Шпанцу.

У наставку се чак чинило да би Јужноафриканац могао да заврши посао и направи изненађење, али је Надал успео на разлику да добије тај-брејк и уведе меч у трећи сет. Испоставило се да је то одлучило дуел, пошто је шпански тенисер у потпуности контролисао резултат у одлучујућем сету, брзо је повео са 2:0, а брзо је још једним брејком решио питање победника.

Надала и Вавринка ће очекивано у петак последњи изаћи на терен, а програм од 14 часова отварају домаћи тенисер Ришар Гаске и Енди Мари из Велике Британије. Гаскеу је Јапанц Кеи Нишикори предао меч при вођство француског тенисера са 7:6, 4:1, док је Мари декласирао Белгијанца Давида Гофана са 6:1, 6:0.

После Гаскеа и Марија састаће се Шпанац Давид Ферер и Џон Изнер, који је направио највеће изненађење од почетка Мастерса у Паризу, елиминисавши Роџера Федерера. Изнер је против Федерера славио са 7:6, 3:6, 7:6, док је Ферер такође у три сета славио против Бугарина Григора Димитрова.

Од 19.30 се састају први рекет света Новак Ђоковић и Чех Томаш Бердих, који су у два сета елиминисали двојицу Француза – Новак Жила Симона, а Бердих Жо-Вилфрида Цонгу. После Ђоковића и Бердиха, не пре 20.30 на терену ће се наћи Надал и Вавринка у дербију четвртфинала.

Коментари / 0

Оставите коментар