Видео: Полиција спасавала живу главу судији финала Купа Аргентине!

Бока славила у контоверзном финалу против Розарија (2:0) у Кордоби.

Фудбал 07.11.2015 | 08:00
Видео: Полиција спасавала живу главу судији финала Купа Аргентине!

Аргентинска полиција спасавала је живу главу судији финала Купау Кордоби између Росарија и Боке Јуниорс (0:2).

Нови шампион је освојио и други значајан трофеј ове сезоне, али је тријумф крајње контроверзан због чега су фудбалери Розарија хтели да линчују арбитра Дијега Себаљоса.

У Розарију сматрају да је главни арбитар три пута погрешио на њхову штету, а да је оба пута признао Боки нерегуларне голове. Мислили су фудбалери Розарија да су повели у првом полувремену када је Марко Рубен главом постигао гол, али га је судија поништио због офсајда и притом због приговора искључио тренера Едуарда Кудеа.

Почетком другог полувремена уследио је нови споран тренутак, након што је фудбалер Боке Ђино Перуци оборен од стране Паула Ферарија, а иако је прекршај био ван шеснаестерца, судија Себаљос је показао на белу тачку, а Николас Лодеиро је довео Боку у вођство 1:0.

Ново незадовољство у редовима Розарија уследило је у самом финишу када је Андрес Чавез у контранападу погодио за 2:0, а стекао се утисак да је и тај гол постигнут из офсајд позиције, коју арбитри нису досудили. Чим је Себаљос одсвирао крај меча, био је то знак за фудбалере Розарија да насрну на њега.

И тренер Куде се залетео ка њему и љутито гестикулирао.
“Тешко је када сте у финалу овако оштећени, посебно јер сте се целе сезоне намучили да дођете до овде. Болан пораз, нисмо изгубили финале, отели су нам га”, тврди тренер Розарија.

Карлос Тевез, који је предводио Боку до новог трофеја у Купу жали ривала.
“Увек постоје контоверзе и увек постоје изговори иако се зна да је Бока најбоља. Током недеље је било доста приче, али мислим да смо показачли да смо шампиони свега”, поручио је Тевез.

Коментари / 0

Оставите коментар