Роналдо: Ја сам најбољи!

Нападач Реал Мадрида Кристијано Роналдо рекао је да је најбољи фудбалер на свету, те да бројеви говоре о томе да ли је легенда.

Фудбал 06.11.2015 | 18:40
Роналдо: Ја сам најбољи!

Португалски репрезентативац, који је три пута проглашаван за играча године, сматра да је достигао ниво када је тешко додатно напредовати.

"Не морам да кажем да сам ушао у историју фудбала, да сам легенда. Бројеви то говоре. У мојој глави, ја сам увек најбољи. Брига ме шта други људи мисле, шта кажу. У мојој глави ја сам увек најбољи", истакао је Роналдо.

Роналдо је ове сезоне постао најбољи стрелац у историји Реал Мадрида, у каријери је постигао више од 500 голова, а већ годинама се води расправа да ли је најбољи играч света он или Лионел Меси.

"Постоје различита мишљења, можда је по вашем Меси бољи од мене, али у мојој глави ја сам бољи од њега. Једноставно је. Тешко је додатно напредовати, сада желим да задржим овај ниво јер мислим да је то најтеже за једног фудбалера", додао је Португалац у интервјуу за ББЦ.

Роналдо је већ годинама једна од највећих звезда у свету, а недавно је своју животну причу показао у филму "Роналдо".

"Сјајно је бити велика звезда, то ми даје мотивацију да радим напорно и да будем бољи у свом посло. Није ни лако бити у мојој кожи, али не жалим се, срећам сан. Све се дешава с разлогом, а то је јер сам невероватан на терену. Због тога се људи толико интересују за мене. Мотивисан сам све време", рекао је Португалац.

Последњих месеци повремено се спекулише о његовом могућем повратку у Манчестер Јунајтед, где је и постао један од најбољих фудбалера света.

"Тешко ми је да гледам клуб који волим без трофеја. Јунајтед ће бити бољи, али мора да ради још много да би се вратио на ниво од пре 6-7 година. Као што сам рекао много пута, нико не зна шта може да се деси. У овом тренутку сам срећан у Реалу, али ко зна у будућности. Увек овако одговарам на то питање јер се никад не зна шта може да се догоди", сматра Роналдо.

Повремено се помиње и Јунајтедов градски ривал Сити који је наводно спреман да му да астрономску плату.

"Мислите да ће ми новац променити мишљење у 30. години? Не верујем. Новац није проблем. Ако причамо о парама, онда ћу отићи у Катар, верујем да имају више новца од Ситија. Али није ствар у новцу, већ у страсти", истакао је Роналдо.

У центру пажње ове сезоне је његов бивши тренер Жозе Мурињо, који има доста проблема у Челсију.

"Нисам изненађен јер је све могуће у фудбалу. Наравно, знам колики је његов потенцијал, знам да му је тешко. Као Португалац, волим да видим земљаке на највишем нивоу све време. Због тога му желим да превазиђе лошу ситуацију и усрећи навијаче Челсија, јер то заслужују", закључио је нападач Реал Мадрида.

Роналдо је каријеру почео у Спортингу из Лисабона, да би 2003. као 17-годишњак прешао у Манчестер Јунајтед за 15 милиона евра, након што је одушевио Алекса Фергусона и његове саиграче у пријатељском мечу.

Након што је постигао скоро 200 голова на Олд Трафорду, 2009. је прешао у Реал за рекордних 95 милиона евра и на 314 утакмица постигао 326 голова. Уговор му истиче на лето 2018. године.

Коментари / 0

Оставите коментар